Ψυχραιμία κύριε Δήμαρχε


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε 
Όπως ίσως θυμάστε στις 31/1/2020 είχα αναρτήσει στο Facebook και στα Blogs της περιοχής ( αλλά τα δυο : το Μύτικας press και το Ξηρόμερο News’s λόγω εμπάθειας προς το πρόσωπο μου δεν το ανάρτησαν (αν είναι δυνατόν ;;;) και έγραφα ότι ίσχυε για τον Κωρονοιό μέχρι τότε βάσει των οδηγιών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας .!!!!
Και κατέληγα : Δεν χρειάζεται ούτε πανικός ,αλλά ούτε και εφησυχασμός .!!!
Εμείς ως Έλληνες κάναμε τα ακριβώς Αντίθετα .!!!
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ,σας γνωστοποίησα κάτι που δεν γνωρίζατε ( και αυτό δεν είναι κακό ,αφού έχετε  πέραν των ευθυνών του γιατρού και τις μεγάλες ευθύνες του δημάρχου ) ,ότι μας είχε σταλεί έγγραφο ( με μορφή email)από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για το τι έπρεπε να κάνουνε ως γιατροί ,το οποίο ήταν τόσο απλά γραμμένο ,που μπορούσε να το καταλάβει και ο κάθε πολίτης και σας το έστειλα στην γραμματέα του Συμβουλίου με email αμέσως ,για να το Δημοσιεύσετε εσείς ως Δήμος και όχι εγώ ,όπως σκόπευα να κάνω ,αλλά μέχρι στιγμής δεν είδα αυτή την δημοσίευση ,εκτός εάν διέφυγε της προσοχής μου και τότε ζήτω ταπεινά συγνώμη .!!!
Εκείνο που συνίσταται μέχρι στιγμής είναι : ακόμη και αν κάποιος ανησυχεί μήπως νοσεί από τον ιό , δεν είναι να πάει σε κάθε Νοσοκομείο ,αλλά να απευθυνθεί στον οικογενειακό του γιατρό ή στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του .!!!!
Για την πρόληψη μετάδοσης του ιού αυτή την στιγμή συνίσταται : επισταμένη τήρηση των κανόνων υγιεινής με συχνό πλύσιμο των χεριών μας με νερό και σαπούνι ( καλύτερα να είναι πολύ ζεστό το νερό ) για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και συχνή χρήση αντισηπτικών πριν φάμε ή πριν αγγίξουμε την μύτη μας ,το στόμα ή τα γεννητικά μας όργανα ή πιθανές πληγές στο σώμα μας .!!
Επίσης συνίσταται αυστηρά η αποφυγή άσκοπου συγχρωτισμού (δηλαδή να βρισκόμαστε πολλοί άνθρωποι δε περιορισμένο χώρο ).!!!
Με αυτή την έννοια συνίσταται και η μη συμμετοχή μας σε οργανωμένες εκδρομές .!!
Αυτή την στιγμή εγώ είμαι σε εκδρομή με την γυναίκα μου στο πατρικό ,για να κλαδέψουμε τις ελιές και να κάψουμε τα κλαριά ,αλλά οι δυο μας .!!
Αλλά : 
Ούτε για αστείο δεν θα συμμετείχα αυτή την περίοδο σε οργανωμένη εκδρομή .!!
Με αυτή την έννοια δεν ήταν και ότι πιο σώφρον (ο χαρακτηρισμος αυτός από ευγένεια ,γιατί πιο δόκιμος είναι καποιος αλλος πολύ βαρύς ) η συμμετοχή σε εκδρομή στους Αγίους Τόπους ,που δεν έχω πάει και πολύ θα ήθελα να επισκεφτώ .!!!!
Τώρα το το πρέπει να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που μετείχαν στην εκδρομή :
Αν εκδηλώσουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού για 14 ημέρες από την επιστροφή από την εν λόγω εκδρομή ,δεν πρέπει να επισκεφτούν κάποιο Νοσοκομείο ,αλλά να επικοινωνήσουν με τον οικογενειακό τους γιατρό ή το Κέντρο Υγείας της Περιοχής τους και εκείνοι θα τους πουν εάν χρειάζεται να μείνουν σε κατ ´ οίκον αυτοπεριορισμό ή να τους κατευθύνουν σε Νοσοκομείο αναφοράς ,όπως του Ρίου για την περιοχή μας ,αν εκτός από τον πυρετό τον πονόκορμο και την κάποια κακουχία παρουσιάσουν δύσπνοια και ταχύπνοια τότε και μόνο τότε πρέπει άμεσα να νοσηλευθούν σε Νοσοκομείο Αναφοράς όπως του Ρίου .!!!
Εάν αύριο αλλάξει κάτι ,ως προς την αντιμετώπιση είμαι στην διάθεση του καθενός .!!!
Μέχρι τότε εξετάζω καθημερινά και χωρίς φόβο ασθενείς με πυρετό και λοιμώξεις αναπνευστικού ,φορώντας πάντα μάσκα ,όπως μας επιβάλλει ο ΠΙΣ .!!
Με εκτίμηση και την δέουσα επιστημονική υπευθυνότητα και σοβαρότητα .!!
Κυπαρισσία 7/3/2020 
Dr.Παναγιωτης Στάικος 
Ειδικός Γενικός Γιατρός 
Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών 
Αριστούχος Διδάκτωρ Παν/μιου Ιωαννίνων .

Σχόλια

  1. Γιατρέ μου τι περιμένατε από πρώην χωροφύλακα και τον γαρδουμπα στήριξη και από το επίσημο γραφειο τύπου της δημοτικής αρχής να ανεβάζουν δικά σας θέματα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ καλέ μου φιλε .!!
    Μα εγώ ως αθεράπευτα ονειροπόλος θα επιμένω Ξηρομερίτικα .!!!!
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.dimosxiromerou.gr/nea-drastiriotites-dimou-ksiromerou/2601-enimerosi-gia-ton-koronaio-apo-ton-iatriko-syllogo-ait-nias

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου