Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού



Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (4/2020) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από το απόγευμα της Τρίτης έως και την Πέμπτη 05-03-2020 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τρίτη (03-03-2020) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.
Πιο αναλυτικά:
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
  1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (03-03-2020)
Από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη νύχτα στη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.
  1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (04-03-2020)
α) Στη δυτική Ελλάδα τις πρωινές ώρες.
β) Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά.
γ) Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες.
  1. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (05-03-2020)
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Β. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Τρίτη (03-03-2020) στα πελάγη. Την Τετάρτη (04-03-2020) στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».


Σχόλια