ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ : Λέει όχι στην αύξηση στα τέλη ύδρευσης και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου ...

               


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
                                                                                                                                                                                     Αστακός, 19/03/2020 
ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 
                                                                           ΠΡΟΣ:
                                  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου 
Κύριε Πρόεδρε, Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζουμε ότι η Δημοτική μας Παράταξη σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο και τους πολίτες και προκειμένου να συμβάλει στην εύρυθμη και σωστή λειτουργία του Δήμου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει δια περιφοράς (λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού) προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης όπως αυτά αναφέρονται στην υπ. αριθμ. 1967/13.03.2020 πρόσκλησή σας. 
Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από ομόφωνη απόφαση όλων των μελών της Παράταξής μας η θέση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η εξής
Θέμα 1ον : Εγκρίνουμε ομόφωνα.
 Θέμα 2ον : Εγκρίνουμε ομόφωνα. 
Θέμα 3ον : Εγκρίνουμε ομόφωνα. 
Θέμα4ον : Εγκρίνουμε ομόφωνα. 
Θέμα 5ον : Η παράταξή μας λέει κατηγορηματικά όχι στην τεράστια αύξηση των τελών ύδρευσης που εισηγείται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή με την υπ. αριθμ. 29/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Θεωρούμε απαράδεκτη, ανάλγητη και αδικαιολόγητη την επιβολή αύξησης του Ενιαίου Παγίου Τέλους Ύδρευσης κατά 60% ανά παροχή για όλες τις Τοπικές Κοινότητες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας. Αυτό συνεπάγεται αύξηση 27€ πλέον ΦΠΑ ανά παροχή γενικώς και αδιακρίτως.
 Δεν εγκρίνουμε την υπερβολική αυτή αύξηση της τάξης του 60% σε μία εποχή κατά την οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και όχι μόνο. Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην παραπάνω αύξηση του τέλους ύδρευσης και να καλύψει τυχόν έξοδα που απαιτούνται για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού τηρώντας αυστηρά τον κανονισμό ύδρευσης και μειώνοντας ταυτόχρονα τις δαπάνες. 
Θέμα 6ον : Εγκρίνουμε ομόφωνα. 
Θέμα 7ον : Εγκρίνουμε ομόφωνα. 
Θέμα 8ον : Η παράταξή μας λέει ομόφωνα όχι στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ξηρομέρου για το έτος 2020 και σας γνωρίζουμε ότι κατά τη σύνταξη και την ψήφιση του προϋπολογισμού θα καταθέσει δική της εναλλακτική πρόταση σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (παρ 9 άρθρο 77 Ν.4172/2013, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 189 του Ν.4555/2018 και αντικαταστάθηκε εκ νέου με την περίπτ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 12 του Ν.4623/2019)
                                     Ο Επικεφαλής της Παράταξης 
                                             Ερωτόκριτος Γαλούνης

Σχόλια