Διαδρομές - Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης Το να στιγματίζετε ανθρώπους ''Κυρίες και Κύριοι'' είναι επικίνδυνο και άκρως φασιστικό

Του κ. Αποστόλη Κομπλίτση.

Καθήμενος - κλεισμένος και εγώ στο μικρό μου διαμέρισμα στην Αθήνα, ακολουθώντας τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η πολιτεία λόγω του κορονοϊού, και καλώς τα επέβαλλε, άλλαξα για λίγο και τις καθημερινές μου συνήθειες. Μαζί με την οικογένεια μου προσπαθούμε ψύχραιμα να πορευτούμε στα καινούργια δεδομένα και να στηρίξουμε φίλους και συγγενείς (όπως κάνουν και αυτοί προς εμάς), με ότι δυνατότητα έχει ο καθένας. Αναγκαστικά παρακολουθώ περισσότερο τα Μ.Μ.Ε. αλλά και πολύ περισσότερο τα sites και blogs του νομού μας.
Γιατί ο νους μας είναι και σε δικούς μας ανθρώπους στα χωριά μας. Έχουμε αδέρφια, ανίψια, ξαδέρφια, φίλους, χωριανούς μας και δεν είμαστε αδιάφοροι καθώς είμαστε άνθρωποι.
Παρατήρησα τις τελευταίες μέρες δειλά δειλά να γράφουν επικίνδυνα και ανορθόδοξα κείμενα με βαρύγδουπες προτάσεις και συμβουλές για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, στα χωριά τους οι άνθρωποι. Ακόμη και Δήμαρχος της ευρύτερης περιοχής προτρέπει τους ανθρώπους της πόλης του με την φράση ''Μη μας πλησιάσετε''.
Αναρωτιέμαι άραγε, αν ήταν προεκλογικά, θα τους το έλεγε αυτό; και μιλάω για αυτούς που δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται, έχουν τον κορονοϊό στο μυαλό, στη σκέψη και την κρυφή καθημερινότητα τους. Για ανθρώπους που μόλις βρουν ευκαιρία βγάζουν από μέσα τους κακία και μοχθηρία!!!
Το να στιγματίζετε ανθρώπους ''Κυρίες και Κύριοι'' είναι επικίνδυνο και άκρως φασιστικό. Τα μέτρα δεν είναι 15 μέρες, μπορεί να είναι και 45, μπορεί και 65, όπως λένε οι ειδικοί. Και όπως όλοι γνωρίζουμε και παρατηρούμε, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού τα τηρεί προσεχτικά. Είτε μένει στην Αθήνα είτε στις άλλες, μεγάλες, πόλεις. Είναι καλό λοιπόν όλοι μας να αφήσουμε τους επιστήμονες να μιλάνε και να αποφασίζουν για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο λαός. Το να κανιβαλίζει μέσα από ένα blog ο κάθε πικραμένος είναι ΑΚΡΑΙΟ και σίγουρα θα γυρίσει στα μούτρα του.
Τα γράφω όλα τούτα θυμωμένος με τους συμπατριώτες μου και θα αντιπαραθέσω στους τσαρλατάνους της γραφής, κάποια παραδείγματα που δεν είναι στα πιστεύω μου, αλλά πρέπει να τα σκεφτούν.
Όταν οι Αθηναίοι κατεβαίνουν στα χωριά τους και κάθονται 2 και 3 μήνες ή πηγαινοέρχονται και στηρίζουν οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες, είναι καλά;; ;Oταν χτίζουν σπίτια και δίνουν ζωή στα χωριά, έστω και για λίγους μήνες, είναι καλά;; ;Oταν πληρώνουν δημοτικά τέλη και φόρους, είναι καλά;; Αν οι Αθηναίοι κάτοικοι γράψουν τα ίδια με εσάς, ότι δηλαδή κανένας άνθρωπος από τα χωριά μην πάει στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες της Αθήνας, θα είναι σωστό; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
Καλό λοιπόν είναι να σταματήσουν από όλους τέτοιες ανοησίες όσο είναι καιρός. Γιατί μόνο διχόνοια και πανικό σπέρνουν, κάτι που είναι χειρότερο και από την αρρώστια που μας παρουσιάστηκε...

Κομπλίτσης Αποστόλης
ο Ακαρνάνας

Αθήνα 19-03-2020

Σχόλια

  1. Το θεμα που αναδεικνυεις φιλε Αποστολη εχει παρει μεγαλες διαστασεις στην Ελλαδα .Υπαρχουν πολλες αποψεις με διαφορετικες εκτιμησεις το πιο ειναι σωστο πιο ειναι λογικο και στο κατω κατω αν η μερικη μεταναστευση δινει λυση στο προβλημα
    Δεν ειναι μονο ο Δημαρχος Ξηρομερου που παροτρυνει(αν εχει τετοιο στοχο) την απαγορευση οσων θελουν να ερθουν στα χωρια τους Σημερα (πεμπτη) και χθες(τεταρτη) οι Δημαρχοι Σκοπελου, Συμης, Σαμοθρακης Θασου και Καστελοριζου αρνηθηκαν στα ορια που τους επιτρεπει η ελευθερη μετακινηση του καθε πολιτη να δεχθουν ξενους στο νησι τους Θεωρω οτι θα ακολουθησουν και αλλοι το παραδειγμα τους Και λεω θεωρω διοτι στην αρχη παντα υπαρχει μια ανεκτικοτητα αλλα στην συνεχεια εαν παρατηρηθει οτι οσοι πρεπει να παρουν το μηνυμα δεν το παρουν , τοτε οι λιγοι γινονται πολλοι
    Στην δικη μας περιπτωση τωρα Δεν μπορω να αντιληφθω ποιος ο λογς και ποιο το ωφελος θα εχει μια τετοια ταση φυγης για τα χωρια μας τετοια εποχη , κατι που σε φυσιολογικη περιοδο δεν θα υπηρχε η δυνατοτητα περαν των δυο ημερων να αποσυσιασει κανεις(και αυτος ο χρονος που δινω ειναι τεραστιος)
    Το να (δια)φυγει καποιος επειδη θεωρει οτι στην Αθηνα κινδυνευει απο τον ιο και να μετακινηθει σε περιοχη που μεχρι και σημερα δεν εχει δειγματα ειναι νομιζω αφελης διοτι οσοι μετακινηθουν πιθανον καποιοι να εχουν το ιο μεσα τους αλλα να μην εχεις εκδηλωθει με συνεπεια να τον μεταφερουν και να τον μεταδωσουν σε αλλους εν αγνοια τους. Περαν βεβαια οτι το συστημα υγειας σε τετοια μερη σαν τα δικα μας ειναι πολυ μικρο εως ανεπαρκες να ανταπεξελθει και περιθαλψει οσους νοσησουν. Νομιζω οτι η αψυχολογητη κινηση καποιων να εγκαταλειψουν τον μονιμο τοπο κατοικιας τους και να εγκατασταθουν σε αλλους τοπους θεωρωντας τους ασφαλεις μαλλον αντιθετα αποτελεσματα θα φερει.Φυσικα ο καθε ενας απο εμας φερει την ευθυνη των πραξεων του και θα ειναι υπολογος οχι μονο στον εαυτον του σε τυχον αρνητικα κρουσματα αλλα θα ειναι υπολογος απεναντι σε τοσους αλλους που θα ειναι υγιεστατοι αλλα θα μολυνθουν αθελα τους απο καποιον που πιθανον να ηταν φορεας αλλα δεν το γνωριζε
    Τωρα ως προς τα υπολοιπα που γραφεις περι Αθηναιων που καθωνται 2 η 3 μηνες κλπ η χτιζουν σπιτα στο χωριο τους νομιζω οτι δεν συναδουν με το θεμα Αλλοιμονο αν κανεις θα απαγορευε σε φυσιολογικες συνθηκες καποιον να φυγει απο Αθηνα η οπου αλλου διαμενει και να παει στον τοπο που γεννηθηκε και να μεινει 2 η 3 η 4 μηνες η να υπαρξει απαγορευτικο να δημιουργησει μια περιουσια Αυτα ειναι αστεια πραγματα και δεν αναφερομαι σε εσενα που το γραφεις αλλα σε οποιον αφελη η ανεγκεφαλο μπορει να σκεφθει τετοιες ανοησιες.
    Πολυ καλα το αναφερεις τον προβληματισμος σου οτι τα μετρα δεν θα ειναι 15 ημερες αλλα πολυ περισσοτερο Αν μια παραμονη σε ενα μερος παρθενο(μεχρι και την στιγμη αυτη) καποιου η καποιων που ερχονται απο ενα τοπο μολυσμενο , οι οποιοι αγνωουν αν εχουν μεσα τους το ιο και με τον ευφυσυχασμο αυτον δεν θα λαμβανουν μετρα προστασιας επι 45 ημερες ,μπορεις να αντιληφθεις τον κινδυνο και τις συνεπειες που θα εμφανιστουν στην πορεια
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Μπόνη λόγο κορονοϊού Τα ζευγάρια η
      τα νέα ζευγάρια να κοιμούνται μαζί τα ζευγάρια η χωριστά ?
      εσύ τι λές

      Διαγραφή
    2. κε Μπόνη λόγο κορονοϊού Τα ζευγάρια η
      τα νέα ζευγάρια να κοιμούνται μαζί τα ζευγάρια η χωριστά ?
      εσύ τι λές

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου