Σύλλογος φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα προς τον Κύριο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας




Σύλλογος φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα.

Προς τον Κύριο  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
                 Κοινοποίηση
            1) Πρόεδρο Περιφερειακού συμβουλίου
2) Επικεφαλής περιφεριακών συμβούλων της Αντιπολίτευσης
3) Υπουργείο προστασίας του περιβάλλοντος.
              

Κύριε Περιφερειάρχη με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθή κάμε από το ίντερνετ την καταστροφή των βελανιδιών στο δάσος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.
Φαίνεται ότι η καραντίνα δεν ισχύει για τους εγκληματίες και ισχύει για τους νόμιμους πολίτες. Φαίνεται ότι η πολιτεία δεν θέλει να προστατεύσει την υγεία των πολιτών άν δεν βρεθούν και δεν τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι συνένοχοι,αλλά τα συμφέροντα των παράνομων και εγκληματιών του δρυοδάσους Ξηρομέρου.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν κατά πρώτον οι υπεύθυνοι που έπρεπε να προστατεύουν το δάσος, για αμέλεια ή για δόλο.
Να γίνει το πόθεν έσχες όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την δασική υπηρεσία.
Τιμωρία και κατάσχεση περιουσίας των λαθρέμπορων βελανιδιάς.
Προστασία του βελανιδοδάσους Ξηρομέρου από την πυροσβεστική υπηρεσία.
Κύριε Περιφερειάρχη σε αυτόν τον πόλεμο η κοινωνία είναι αυτή που πολεμάει για να δοξαστεί η κυβέρνηση και όλοι εσείς που έπρεπε να προστατεύσετε το δάσος βελανιδιάς Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.
Εικοσιδύο  χρόνια όλο τα ίδια παραμύθια ακούμε από την πολιτεία και το δάσος βελανιδιάς καταστρέφεται , χωρίς να απολυθεί κανένας επίορκος των δασαρχείων.
Για τον άτυχο παππού που δεν γνωρίζει από κινητά τηλέφωνα και ίντερνετ του επιβάλει η πολιτεία πρόστιμο που δεν μένει σπίτι του, ενώ τον εγκληματία λαθρέμπορο  κάποιοι τον προστατεύουν.
Ζητάμε να γίνει σύσκεψη περιφερειακού συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας με  την συμμετοχή του συλλόγου μας , όπως επίσης και όλων των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών οργανώσεων του νομού Αιτωλοακαρνανίας,όπως και των πανελλαδικών περιβαλλοντικών οργανώσεων,με θέμα πάταξη  της λαθρεμπορίας και λαθροξυλίας βελανιδιάς.
Περιμένουμε μια συνάντηση μαζί σας και πιστεύουμε ότι δεν θα μας αρνηθείτε, κάτι που έκανε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, γιατί όπως μας είχατε διαβεβαιώσει,πριν αναλάβετε περιφερειάρχης, ότι θα σταματήσετε την καταστροφή του βελανιδοδάσους Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.
Κύριε Περιφερειάρχη μετά το σταμάτημα του πολέμου κατά του κορονοϊού, πιστεύουμε δεν θα ξεχάσετε τους στρατιώτες του αγώνα αυτού και θα βάλετε σε προτεραιότητα την υγεία της χώρας και του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας με το να σταματήσει και ο αιματηρός πόλεμος της εξολόθρευσης των βελανιδιών.
Ο εχθρός είναι ο λαθρέμπορος βελανιδιάς και όχι εμείς που πολεμάμε τον κορονοϊό όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και 22 χρόνια προσπαθούμε να αποτρέψουμε την ερήμωση και τις ασθένειες,προστατεύοντας το περιβάλλον και το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου.
Αίτημα πάγιο του συλλόγου, είναι να διατάξετε εισαγγελική έρευνα αλλιώς δεν σταματάει το κακό.
Ο πρόεδρος

Σχόλια

  1. Πρέπει επιτέλους τα γρανάζια της πολιτείας να λειτουργήσουν και σε αυτόν τον τομέα! Το περιβάλλον είναι έρμαιο στις ορέξεις του καθενός τα δασαρχεία υπάρχουν μόνο για διακόσμηση!!! Κάντε κάτι επιτέλους δώστε αρμοδιότητες στα δασαρχεία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου