Αναζωογόνηση Ξηρομέρου :Για την ανάπτυξη σε 20 νέα στρέμματα ιχθυοκαλλιέργειας στην παραλιακή διαδρομή Αστακού - Μύτικας.


Για  την ανάπτυξη  σε 20 νέα στρέμματα ιχθυοκαλλιέργειας στην παραλιακή διαδρομή Αστακού - Μύτικας. Αναμένονται στο πολύ άμεσο μέλλον, δεκάδες νέα στρέμματα σε περιοχές εντός ορίων Αστακού, Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Μύτικα.
Προεκλογικά η παράταξη μας είχε δημοσιεύσει ακριβώς αυτά τα στοιχεία για τις αδειοδοτήσεις στο παραλιακό μέτωπο Αστακού- Μύτικα .
Και ζήτησε από τις άλλες παρατάξεις ,να τοποθετηθούν προεκλογικά, για το τι θα κάνουν, αν εκλεγούν και να καταδικάσουν αυτή την απόφαση. !!!
Δεν τοποθετήθηκε όμως καμιά από τις δύο παρατάξεις. Ο  κύριος  Γαλούνης γιατί ήταν Δήμαρχος  όταν εκδόθηκε  αυτή  απόφαση  και ο κύριος  Τριανταφυλλάκης γιατί δεν ήθελε, να δυσαρεστήσει υποψήφιους του συνδυασμού του και υποστηρικτές του, που είναι υπέρ σε μια τέτοια επένδυση. Αν πραγματικά είναι κατά να πάρει θέση ΤΩΡΑ ,και να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες.
Εμείς πάντα μιλούσαμε  με υπευθυνότητα και ήμασταν ουσιαστικά η Μόνη Παράταξη, η οποία είχε ένα ειλικρινές ,ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο Πρόγραμμα  , το οποίο μιλούσε με όρους αλήθειας και για του λόγου το ασφαλές και αληθές παραθέτουμε σε φωτογραφίες την Πρώτη και την Δεύτερη σελίδα του (από τις τέσσερες συνολικά ) και συγκεκριμένα   στην τρίτη παράγραφο, που γράφαμε επί λέξει :
Για τις Ιχθυοκαλλιέργειες όπως και πρόσφατα αναφερθήκαμε εκτενώς , στηρίζουμε τις υπάρχουσες μονάδες , αφού από αυτές ζουν πάνω από 500 οικογένειες , αρκεί να τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους , αλλά δεν θα επιτρέψουμε την ίδρυση νέων μονάδων από τον κόλπο του Αστακού και τα παράλια μέχρι τον Μύτικα και την Πάλαιρο .Προτείνουμε την δημιουργία Ιχθυοκαλλιεργητικού Πάρκου από το Πλατυγιάλι  μέχρι τις εκβολές του Αχελώου  για την εγκατάσταση νέων μονάδων .!!!!
Αυτό ακριβώς λέμε και στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε και σήμερα με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς δεσμεύσεις και εξόφληση γραμματίων .
Γι αυτό μετά την λήξη της καραντίνας από την 4/5/2020 προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή , να  γίνει Δημοτικό  Συμβούλιο με Μοναδικό θέμα την ανάπτυξη  σε 20 νέα στρέμματα ιχθυοκαλλιέργειας στην παραλιακή διαδρομή Αστακού - Μύτικας. Αναμένονται στο πολύ άμεσο μέλλον, δεκάδες νέα στρέμματα σε περιοχές εντός ορίων Αστακού, Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Μύτικα, όχι με τηλεδιάσκεψη, αφού τότε θα επιτρέπεται από τον Νόμο η συνύπαρξη ανθρώπων   σε κλειστούς χώρους  , αλλά κεκλεισμένων των   θυρών και χωρίς την παρουσία  Δημοτών ,αλλά  και των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων ( προς αποφυγή συνωστισμού , εκτός από εκείνους , που στην ημερήσια διάταξη θα υπάρχει θέμα  , που θα αφορά στο Χωριό τους ) , όπως για το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούν, να παρευρεθούν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Μύτικα και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Αστακού .
Ο χώρος ολόκληρης της αίθουσας του ισογείου του Δημαρχείου είναι πολύ μεγάλος, για να χωρέσει όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ,τον Δήμαρχο και την γραμματέα των πρακτικών καθώς και τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών του Δήμου .Εγώ προσωπικά δηλώνω, ότι δεν θα κάθομαι σε κάθισμα του τραπεζιού ,αλλά σε ένα από τα πολλά  απλά  καθίσματα  της αίθουσας, στην οποία έτσι θα πρέπει να γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια πλέον, μέχρι να έρθει το ασφαλές  εμβόλιο στα  Φαρμακεία και να πάψει κάθε υποχρεωτική αποφυγή συγχρωτισμού .  
Αστακός 29/4/2020
Εκ του Γραφείου Τύπου της  Δημοτικής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου  




Σχόλια

  1. Ως απλός δημότης/ετεροδημότης του δήμου μας θα ήθελα να ρωτήσω τον επικεφαλής της δημοτικής σας παράταξης του δήμου μας το εξής απλό ερώτημα:
    -Κε Παναγιώτη Στάϊκο για ποιό ή για ποιούς λόγους κατα την γνώμη σας η προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου μας, αθέτησε ή δέν τήρησε τα προβλεπόμενα ώστε να γνωμοδοτήσουν τα αρμόδια όργανα του δήμου μας στο θέμα της επέκτασης ή όχι, των ιχθυοτροφικών μονάδων κατα μήκος της παραλιακής-τουριστικής ζώνης Αστακού-Βασιλόπουλου-Αρχοντοχωρίου-Μύτικα-Κανδήλας.
    Ευχαριστώ !
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου