Εκτακτο επίδομα έως 300 ευρώ για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα -63.900 οι δικαιούχοι, αναλυτικά οι προϋποθέσεις


Ενα έκτακτο επίδομα για τις οικογένειες – δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, που ορίστηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, είναι περί τα 63.900 νοικοκυριά που είναι ήδη δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Βασική προϋπόθεση για να λάβουν το επίδομα είναι να έχουν ένα, τουλάχιστον, ανήλικο τέκνο στο νοικοκυριό. Τα ποσά του έκτακτου επιδόματος ρυθμίζονται ως εξής:

Εν ολίγοις, μια οικογένεια με δυο παιδιά θα λάβει 150 ευρώ, μια οικογένεια με 4 παιδιά θα λάβει 250, ενώ οι οικογένειες με 5+ παιδιά θα λάβουν 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η δαπάνη της ενίσχυσης η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέρχεται σε 8,422,700 ευρώ και θα δοθεί στις περίπου 63.900 νοικοκυριά που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας -που έληγαν εντός του α' τετραμήνου του 2020- για δυο επιπλέον μήνες.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/epidoma-300-eyro-oikogeneies-me-hamila-eisodimata

Σχόλια