Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι»: Επιβεβαιώνουν aftodioikisi.gr για ειδική εμπειρία, εντοπιότητα


Τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr για την ειδική εμπειρία και την εντοπιότητα αναφορικά με την προκήρυξη για τους 2.909 μόνιμους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», επιβεβαιώνει το Πανελλήνιο Συντονιστικό του  προγράμματος. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι:
-Η ειδική  εμπειρία  δεν χάνεται σε καμία από τις θέσεις των στηλών που προβλέπονται.
– Όσο αφορά την εντοπιότητα που αναφέρεται στις παραμεθόριες νησιωτικές ορεινές περιοχές,  αυτή δεν προτάσσεται έναντι της ειδική εμπειρίας όπως προβλέπει και ο Νόμος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ:
Συνάδελφοι,
όπως ξέρετε έχει σταλθεί από το Υπ. Εσωτερικών προς τους Δήμους – Φορείς οδηγία για  την επικαιροποίηση των στοιχείων όπως ήδη είχαν αποσταλεί με τις τροποποιήσεις των ΟΕΥ και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για τις θέσεις μας.
Η καταγραφή όμως των θέσεών μας στις στήλες της εμπειρίας, έτσι όπως είναι διατυπωμένη στο προσχέδιο,  δημιουργεί την εντύπωση ότι σπάει τις θέσεις σε 2 διαφορετικές στήλες-κατηγορίες και φαίνεται σαν να χάνονται τα 2/3 των θέσεων όσων έχουμε ειδική εμπειρία.
Όπως καταλαβαίνετε  αυτό έπρεπε να διευκρινιστεί άμεσα αλλά και εμπεριστατωμένα προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία.
Άμεσα το ΠΣΟ επικοινώνησε  με το Υπ. Εσωτερικών τόσο με το Γραφείο της Γενικής Γραμματέας καθώς  και με τη διευθύντρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Διαμαντοπούλου η οποία έχει όλη τη διαχείριση του θέματος με τον ΑΣΕΠ και μας διευκρίνισε ότι κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει σχετικά με την εμπειρία και ότι σε όλους τους εργαζόμενους θα προσμετρηθεί η ειδική εμπειρία.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν  να δηλώσουν και στις 2 στήλες την ειδική εμπειρία. (στήλη 2 και 3).
Ωστόσο, επειδή δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε σε μια διευκρίνιση αφού διακυβεύονται  οι θέσεις μας τις οποίες κρατάμε 20 χρόνια τώρα και δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλη αγωνία για το τι ισχύει, το ΠΣΟ  προκειμένου να διασφαλίσει την εγκυρότητα της πληροφορίας  για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα,  ήρθε σε  επικοινωνία με αξιόπιστες πηγές όπου επιβεβαίωσαν ότι όντως η ειδική  εμπειρία  δεν χάνεται σε καμία από τις θέσεις των στηλών που προβλέπονται και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε όλες.
Το προσχέδιο αυτό δεν είναι το τελικό, αλλά θα ολοκληρωθεί αργότερα. Αυτό που ζητείται σε αυτή τη φάση,  είναι   η επιβεβαίωση των στοιχείων. Θα ολοκληρωθεί και θα δοθούν οδηγίες.
Όσο αφορά την εντοπιότητα που αναφέρεται στις παραμεθόριες νησιωτικές ορεινές περιοχές,  αυτή δεν προτάσσεται έναντι της ειδική εμπειρίας όπως προβλέπει και ο Νόμος.
Επίσης, μετά από επικοινωνία του Πανελλήνιου Συντονιστικού  με την ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου απέστειλε έγγραφο ζητώντας παράταση για την αποστολή της επικαιροποίησης των στοιχείων των εργαζομένων από τους φορείς μέχρι της 16 Απριλίου, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε λάθος.
Στο έγγραφό της , η ΚΕΔΕ ζητά από το Υπουργείο περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την  εμπειρία.
Παράλληλα μας ενημέρωσαν ότι  300.000 μάσκες έχουν αποσταλεί από την ΚΕΔΕ και αναμένονται από Παρασκευή και μετά να φτάσουν στους Δήμους.
Τέλος το ΠΣΟ ζήτησε από το Υπουργείο  να του αποσταλεί και εγγράφως οι διευκρινήσεις.

Σχόλια