Δημόσιο, Δήμοι -κορωνοϊός: Έρχονται ανακατανομές προσωπικού -Τι σχεδιάζεται για δώρο Πάσχα, κοινωφελή



Ανακατανομές εργαζομένων στο Δημόσιο φέρνει ο κορωνοϊος. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον αν η ψηφιοποίηση του δημοσίου που επισπεύσθηκε λόγω κορωνοϊού φέρνει και μείωση του αριθμού εργαζομένων (σ.σ. άρα απολύσεις) στο Δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν τίθεται θέμα μείωσης εργαζομένων αλλά ανακατανομές προσωπικού μέσα στο δημόσιο», προσθέτοντας ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι  απαιτείται «ισχυρό και παραγωγικό σύστημα υγείας».

Αναφορικά με τις 36.500 της Κοινωφελούς Εργασίας, υποστήριξε ότι λύνονται γραφειοκρατικά προβλήματα, ώστε οι συγκεκριμένοι ωφελούμενοι να βρίσκονται τέλος Απριλίου, αρχές Μάΐου στις θέσεις τους στους δήμους. «Θεωρώ ότι τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου, αυτοί οι άνθρωποι θα βρίσκονται στους χώρους εργασίας τους», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη ο ΟΑΕΔ δεν έχει δημοσιοποιήσει την σχετική προκήρυξη.
Τέλος για το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους στους δήμους με προεξάρχοντες αυτούς της καθαριότητας και των κοινωνικών δομών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, αίτημα που έχει θέσει μετ’ επιτάσεως η ΠΟΠ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών για μια ακόμη φορά παρέπεμψε στο μέλλον. «Επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοια απόφαση αλλά θα είμαστε εδώ την επόμενη μέρα να βοηθήσουμε του ανθρώπους του αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια