Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να «σφραγιστούν» τα διόδια


Eξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων προστίμων (πολύ άνω των 150 ευρώ) για όποιον επιχειρήσει εκδρομή για το Πάσχα.
Με δεδομένο ότι ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, η Αστυνομία εκπονεί σχέδιο για κυλήσουν όλα «ομαλά» την περίοδο του Πάσχα.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο προκειμένου να «σφραγιστούν» τα διόδια αλλά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός για το ψήσιμο του οβελία. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι εάν στις γιορτές δεν «χυθεί η καρδάρα με το γάλα», τότε θα έχει γίνει το πρώτο καθοριστικό βήμα για την ομαλή «έξοδο» από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Την περίοδος από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα ξεδιπλωθεί σχέδιο που προβλέπει αστυνομική παρουσία σε όλα τα κεντρικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα της χώρας.
«Τα μέτρα της Αστυνομίας στα διόδιατων Εθνικών Οδών θα είναι πρωτοφανή την περίοδο των γιορτών. Θα ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα. Θα περνάνε μόνο επαγγελματικά οχήματα και εργαζόμενοι που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους. Όποιος επιχειρήσει να πάει στο χωριό του θα γυρίσει πίσω ταλαιπωρημένος και με πρόστιμο», είναι η χαρακτηριστική φράση αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα.
Το «σφράγισμα» των διοδίων μέσω της ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας στα διόδια είναι ειλημμένη απόφαση. Στο μικροσκόπιο πλέον βρίσκονται οι εξαιρέσεις. Δηλαδή, ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούν να διέλθουν από τα διόδια οι λιγοστοί πολίτες που βρίσκονται στα αστικά κέντρα και έχουν μόνιμη κατοικία σε άλλο νομό.
Το πιθανότερο είναι αυτό να γίνεται με την επίδειξη εκκαθαριστικού σημειώματος. Μία άλλη εξαίρεση θα είναι οι επίσης λιγοστοί πολίτες που φροντίζουν ηλικιωμένους ανθρώπους που ζουν σε χωριά. Γι’ αυτούς ενδεχομένως χορηγούνται ειδικές άδειες, τις οποίες θα μπορούν να επιδείξουν σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο. Οι άδειες αυτές θα δοθούν με φειδώ και μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει διαπιστωμένα μεγάλη ανάγκη.
Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων προστίμων (πολύ άνω των 150 ευρώ) για όποιον επιχειρήσει εκδρομή για το Πάσχα, ενώ ήδη έχει μπει στοπ σε όσους σκέφτονταν να αλλάξουν μόνιμη κατοικία μέσω taxisnet για να πάνε στο… χωριό.
Παράλληλα, θα δοθούν εντολές για περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις πόλεις και τα χωριά, προκειμένου να μην υπάρξουν μαζώξεις πολιτών για το ψήσιμο του οβελία. Το όριο των συναθροίσεων μέχρι σήμερα είναι τα 10 άτομα. Το έκτακτο σχέδιο για το Πάσχα θα αρχίσει να εφαρμόζεται τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα του Πάσχα.
ethnos.gr

Σχόλια