Αποστόλης Κομπλίτσης: Κορονοϊος: Σταματήστε με τους λαϊκισμούς και τις «απλόχερες – προσφορές»

Γράφει ο: Κομπλίτσης Αποστόλης
                               Ακαρνάνας


          Πρωτόγνωρο αυτό που βιώνουμε όλοι με πολύ άσχημο τρόπο και τα τραγικά αποτελέσματα που κανείς από εμάς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσουν, σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούμε από τους πραγματικούς ΕΠΙΣΤHΜΟΝΕΣ. 
      Πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν την ευκαιρία να μας λένε ότι γνωρίζουν και έχουν επιστημονική άποψη, είτε είναι Δήμαρχοι είτε είναι πολίτες!!!! 
   Ο αποπροσανατολισμός και οι κατηγορίες, ότι οι μεγάλες ΜAΖΕΣ του λαού μας που, από ότι λένε, δεν πειθαρχούν και δεν πρέπει να μετακινούνται, ήταν και είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη τους. Λένε αυτά και άλλα πολλά σε αυτούς που, παρά τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης και υγείας ανταποκρίνονται έως τώρα με επική πειθαρχία!!!...........


          Για τα πραγματικά προβλήματα της κρατικής μηχανής που ήταν εντελώς απροετοίμαστη ούτε λόγος!!!! 
           Για την επικοινωνία της λαλίστατης περιφέρειας και των Δήμων της περιοχής μας που οι κοινωνικές δομές δεν έχουν την οργάνωση για την εξυπηρέτηση των πολιτών ούτε την αλληλεγγύη μιας αξιοπρεπούς βοήθειας σε όσους έχουν προβλήματα υγείας (με φάρμακα – φαγητό- ψώνια) και για αυτά Ούτε Λόγος!!! 
        Ελάχιστοι υπήρξαν που όρθωσαν ΑΝAΣΤΗΜΑ και φωνή αλλά….!!!  -Για τις τεράστιες ευθύνες των κρατούντων που επί χρόνια τώρα αδιαφορούν στο να δημιουργήσουν ένα σωστό και δίκαιο σύστημα υγείας ούτε λόγος!!! Μέσα σε αυτή την τραγικότητα που βιώνουμε τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν  πάλι για τους λίγους και να κάνουν πράξη τις πολιτικές και οικονομικές ιδεοληψίες τους ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

            Τώρα που ήρθαν τα ΖΟΡΙΑ προσπαθούν να ρίξουν πάλι το βάρος σε εμάς, τους απλούς πολίτες, και μας λένε ότι έχουμε προσωπική ευθύνη, σπέρνοντας τον φόβο ανάμεσα μας. Το ΚΟΛΠΟ είναι δοκιμασμένο και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚO. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που να μη θυμάται την αρχή των μνημονίων;; Ναι ναι τότε που κρατικοποίησαν την χασούρα του τραπεζικού συστήματος και ιδιωτικοποίησαν τα κέρδη τους!!! Τότε που βγήκε ξεδιάντροπα Υπουργός του συστήματος και μας είπε ΜΑΖI ΤΑ ΦAΓΑΜΕ!!!

            Έτσι τώρα και εκ των υστέρων, με απόσταση σιγουριάς, βγαίνουν πάλι πολιτικοί και λένε στους Αγρότες και τους κτηνοτρόφους πόσο μεγάλη στεναχώρια έχουν, που μπορεί να χαθεί η παραγωγή τους. ΨEΜΑ!!! 
          Μεγάλο ψέμα και θέλω να πιστεύω ότι όλοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, δεν θα καταπιούν και θα ζητήσουν δικαιοσύνη…..!! Όλοι που μίλαγαν, επώνυμα και ανώνυμα, αλλά χωρίς δεύτερη σκέψη, είχαν το ίδιο σύνθημα: Θα κάτσω σπίτι… 
          Οι δημιουργοί του συνθήματος, να είστε σίγουροι, γνώριζαν τον σκοπό του. "Οι τσανακογλύφτες" που το αναμάσαγαν, κατάλαβαν μέχρι τώρα ότι, εκτός της πανδημίας, είχε ΣΤOΧΟ (και αποδείχτηκε) τα ΕΡΓΑΣΙΑΚA – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚA και ΚΟΙΝΩΝΙΚA ΜΑΣ δικαιώματα;;!Ίσως ισχυριστεί κανείς ότι, δήθεν συγκρίνω ανόμοια ζητήματα. ΌΧΙ, τα ίδια είναι. Ίδιο σύστημα, ίδιοι άνθρωποι και κυρίως ίδιες πολιτικές.

            Στις μέρες μας όποιος δεν κατανοεί αυτά που ακούει και διαβάζει ε… είναι λειτουργικά αναλφάβητος ή δεν έχει δυνατότητα κατανόησης. Οφείλω όμως να πω ότι όσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότεροι πολίτες καταλαβαίνουν πού το πάνε οι εκλεγμένοι και υπεύθυνοι ηγέτες του τόπου μας.. και επειδή υπάρχει αυτή η απαγόρευση, δεν σημαίνει ότι δεν σκεφτόμαστε
                Ειδικά τώρα που ένας- ένας εμφανίζονται ως "Λαγοί" πάλι με μεταχειρισμένο σύνθημα. Δίνουν, λένε, τον μισό μισθό τους στο ταμείο για τον Κορονοιό. Κάτι σαν το ταμείο που είχαν φτιάξει με τα Μνημόνια 2010-2011. ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜOΣ!!! από εκλεγμένους ανθρώπους να γίνονται χορηγοί των ψηφοφόρων τους. 
          Ενώ η αποστολή τους είναι να παίρνουν αποφάσεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και να υπερασπίζονται το σύνταγμα για να μην υπάρχουν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!!! 
       Να θυμηθούμε ακόμη τον παππού του 2011 που έλεγε στον τότε Πρωθυπουργό « Πάρε παιδί μου από την σύνταξη μου όσα θέλεις για να σώσεις την Ελλάδα!!!» Μήπως ξεχάσατε τον ΠΑΠΠΟY;; και τώρα του λέτε να μάθει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές; Φαίνεται ότι ζείτε σε γυάλινα κλουβιά και δεν γνωρίζετε την λαϊκή ρήση «Καινούργια περπατησιά σε γέρικο άλογο δεν ΓIΝΕΤΑΙ!!!».

         Εντάξει, ως ελληνικός λαός, αφού λέτε ότι είμαστε σε πόλεμο, το έχουμε εμπεδώσει ότι καθόμαστε σπίτι γιατί υπάρχει επικινδυνότητα άμεσης μετάδοσης του covid 19.              Χρειαζόμαστε ως λαός στήριξη και όχι αφαίρεση και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας για να σταθούμε ΟΡΘΙΟΙ.
       Σταματήστε λοιπόν όλοι με τους λαϊκισμούς, τις « απλόχερες – προσφορές». Σταματήστε να προσπαθείτε να κρύψετε την γύμνια των υπηρεσιών υγείας που εσείς απαξιώσατε με τις πολιτικές σας. 

            Δώστε στο ΕΣΥ και στις άλλες κοινωνικές δομές αυτά που ζητάνε οι γιατροί και οι νοσηλευτές που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή νυχθημερόν. Κυρίως, όμως, να φροντίσετε ώστε όλες οι προσφορές, σταθερής διαχείρισης, σε νοσοκομεία από μεγάλες εταιρίες (ενίσχυση ΜΕΘ, κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, ηλεκτρονικές υπηρεσίες) να είναι και μετά το πέρας της ΠΑΝΔΗΜIΑΣ προς όφελος του λαού.

Κομπλίτσης Αποστόλης
Ακαρνάνας
02/04/2020

Σχόλια

  1. φίλε Αποστόλη ο λόγος σου δυστυχώς είναι η γνώση ξύλινη γλώσσα του ΚΚΕ και γι αυτό δεν έχει καμία απήχηση στα πλατιά λαϊκά στρώματα .
    Δυστυχώς είναι η γνωστή κασέτα μα η ίδια από όλους του ΚΚΕ.
    Ξεχνάς ότι δεν βρισκόμαστε στην Σοβιετική Ένωση ,αλλά σε μια Αστική Δημοκρατία με την οποία ούτε εγώ συμφωνώ .
    Θα συμφωνήσω απόλυτα για κάποιες λαϊκίστικες ενέργειες ,αλλά σε σχέση με τα μέτρα για την πανδημία ,γιατί αν δεν παραδεχτείς ότι πρόκειται για πανδημία κινήσαι στην σφαίρα εκτός λογικής και εκεί η επικοινωνία καθίσατε δυνατή μόνο μέσα στο Δαφνί .
    Στην πανδημία λοιπόν δεν μπορούν να αρκέσουνε όσες υποδομές και αν έχεις ,εκτός και αν εφαρμόσεις φασιστικά μέτρα αυτού του ιδιότυπου Κουμουνιστοκαπιταλισμού που έχει η Κίνα.
    Για Αστική Δημοκρατία λοιπόν η Χώρα μας μέχρι στιγμής ανήκει στις τρεις καλύτερες Χώρες του κόσμου μαζί με την Φινλανδία και την Νορβηγία δυο πολύ πλούσιες και προοδευμένες Χώρες .
    Άσε λοιπόν τους λαϊκισμούς προς άγρα ψήφων για το τιμημένο ΚΚΕ και στήριξε το μοναδικό αποτελεσματικό φάρμακο που έχει σήμερα στα όπλα της η επιστήμη ,το οποίοι είναι το ίδιο από την εποχή της χολέρας ή ακόμη και επιδημιών γρίπης από τις οποίες πέθαναν πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι με τον πληθυσμό της γης τότε να ήταν λιγότερος από ένα δις και τώρα με δέκα δις στην γη θα έχουμε θύματα λιγότερα από ένα εκατομμύριο στην χειρότερη περίπτωση όπως εκτιμούν οι ειδικοί στο πιο μακρινό και απίστευτο σενάριο με δέκα δις πληθυσμό στην γη .
    Στοπ λοιπόν στον κομματικό λαϊκισμό και στήριξε και εσύ την προσπάθεια μένουμε σπίτι για να βρεθούμε του χρόνου ίσως στην Μπαμπινη ,γιατί για εφέτος δεν έχει το ωραίο κοκορέτσι της Μπαμπινης λόγω της πανδημίας ,από τη οποία πεθαίνουν ανεξήγητα για την επιστήμη και νέοι υγιείς ανθρώπου και η αναπόφευκτη οικονομική καταστροφή θα φτιαχτεί για άλλη μια φορά από τον Ελληνικό λαό μαζί με τα μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία φαίνονται ως τα μόνα ρεαλιστικά για μια καπιταλιστική οικονομία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου