Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνουν μετακινήσεις στα χωριά το Πάσχα


Για τους ανυπάκουος πολίτες στα χρόνια του κορωνοϊού, το έργο της αστυνομίας αλλά την επόμενη μέρα στον Έβρο μίλησε στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός αρχικά συνεχάρη τους πολίτες που τηρούν τους κανόνες αυτοπεριορισμού. «Αυτό που πρέπει είναι να συγχαρούμε όλους τους συμπολίτες γιατί οι περισσότεροι ακολουθούν κατά γράμμα τους επιστήμονες και τις αποφάσεις τη κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κοροναϊού», τόνισε ο ίδιος λέγοντας πως αν θα υπάρξουν κάποιες διορθώσεις είναι ζήτημα που θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες.
Σχετικά με τις παραβάσεις που εντοπίζονται αυτό το διάστημα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως είναι ασήμαντος ο αριθμός αυτών που καταγράφονται καθημερινά.
«Είναι απαγορευτικό για όλους μας τώρα που τα μέτρα είναι τόσο αποτελεσματικά να κάνουμε παρασπονδίες και να ξεφύγουμε από την αυστηρότητα που υπάρχει», ανέφερε ο υπουργός.
Όσον αφορά στα όσα ειπώθηκαν περί υπερβολής των μέτρων που ελήφθησαν, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε πως υπάρχει μεν περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όλα γίνονται για να περιοριστεί η επιδημία.
«Όσο πιο αυστηρή είναι η εφαρμογή των μέτρων, τόσο πιο γρήγορα θα εξέλθουμε από την κρίση και θα απολαύσουμε τις ατομικές μας ελευθερίες», επισήμανε ο υπουργός.
Σχετικά με το Πάσχα, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε για ακόμη μία φορά πως δεν τίθεται θέμα για μετακίνηση στο χωριό.
«Οι αστυνομικοί είναι οι μικροί ήρωες της εποχής μας είναι αυτοί που κρατούν μαζί με τους υγειονομικούς όρθια την Ελλάδα. Θέλω να τους συγχαρώ για την συνεισφορά τους στην κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας πως αυτές τις μέρες όσο εφαρμόζονται οι οδηγίες των ειδικών, τόσο εμείς θα είμαστε συμμορφωμένοι.
Για το αν υπάρχουν κρούσματα στην ελληνική αστυνομία, ο υπουργός τόνισε πως αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα είχε ανακοινωθεί
«Λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για τους αστυνομικούς. Η υγεία των αστυνομικών είναι θεμελιώδες ζήτημα» σχολίασε.
Σχετικά με την επόμενη μέρα στον Έβρο μετά την έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε πως θα ληφθούν κι άλλα μέτρα προστασίας.
«Αυτό που έγινε στον Έβρο έχει δύο διαστάσεις, Αφενός η Ελλάδα μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αφετέρου σε αυτό το ζήτημα όλη η Ευρώπη είναι μαζί μας. Η Frontex είναι ακόμη εκεί. Δεν εφησυχάζουμε το επόμενο βήμα είναι να επεκτείνουμε το χάρτη στα σύνορα και να λάβουμε κι άλλα μέτρα», τόνισε.

Σχόλια