Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσίπρας – Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Τσίπρας – Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών


«Οι πρόωρες εκλογές, όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Tο σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της πανδημίας «θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία, λουκέτα» αλλά και ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.
Κατά την εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είπε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματός μας για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ».
«Αυτό το σχέδιο» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα φέρει «τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά» ενώ εκτίμησε ότι «η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη» και πρόσθεσε:
«Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές, όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για την διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας πάνω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας».
«Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλίσεων και διεργασιών για την διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα αναλάβει να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.
protothema.gr

Σχόλια