Ηλεία: Βίαζαν την άτυχη γυναίκα μέχρι το πρωί



Στη σύλληψη δύο αδελφών Ρομά, για την υπόθεση ληστείας και βιασμού σε βάρος μιας 66χρονης υναίκας, που έγινε τη νύχτα του Πάσχα σε περιοχή της Ηλείας, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα.
Η υπόθεση έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία, καθώς οι λεπτομέρειες της επίθεσης που δέχθηκε η άτυχη γυναίκα σοκάρουν. Την Κυριακή του Πάσχα, στις 19 Απριλίου αργά το βράδυ, οι δύο δράστες, 42 και 30 ετών αντίστοιχα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας και αφού την κακοποίησαν, της αφαίρεσαν 200 ευρώ, κοσμήματα αξίας 300 ευρώ και την τραπεζική της κάρτα, ενώ της απέσπασαν με απειλές και τον αριθμό PIN της τραπεζικής της κάρτας.
Οπως αναφέρει η Πελοπόννησος στη συνέχεια, ένας από τους δράστες μετέβη με το αυτοκίνητο της παθούσας σε τοπικό ΑΤΜ, όπου αποπειράθηκε να κάνει ανάληψη χρημάτων με την κάρτα της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο υπόλοιπο.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι οι δύο δράστες συμπεριφέρθηκαν ως κτήνη, βιάζοντας την άτυχη γυναίκα κατ΄ επανάληψη έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα… όταν πλέον εγκατέλειψαν το θύμα τους, σε άθλια κατάσταση και δεμένη σε μια καρέκλα.
Ο δράστης που πήγε στο ΑΤΜ, την Τρίτη του Πάσχα πήγε στο Επιτάλιο Ηλείας, όπου αφαίρεσε σταθμευμένη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησε για να διαφύγει σε καταυλισμό Ρομά, στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση.
Στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνες, οι δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, του βιασμού, της κλοπής και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση, λόγω της απίστευτης αγριότητας που έδειξαν στο θύμα τους οι δράστες, έτυχε άμεσης προτεραιότητας για τις τοπικές διωκτικές Αρχές, ενώ ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, και για το αποτέλεσμα, εξέφρασε την ικανοποιησή του, μέχρι και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Τι τους πρόδωσε
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους δύο κακοποιούς πρόδωσαν κυρίως δύο στοιχεία. Από τον έναν έπεσε από τα ρούχα του ένα προσωπικό του αντικείμενο, στο πάτωμα του σπιτιού του θύματος, προφανώς δίχως να το αντιληφθεί και είχε τα αποτυπώματά του, ενώ ο δεύτερος δράστης, πηγαίνοντας στο ΑΤΜ για να αφαιρέσει και άλλα χρήματα από τον λογαριασμό του θύματος, έβγαλε την κουκούλα και καταγράφηκε από κάμερες στη διαδρομή.
Χθες το πρωί, από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Ζαχάρω και στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν οι δυο παραπάνω ημεδαποί και προσήχθησαν και κατά την εξέταση τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.
Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Σχόλια