Παναγιώτης Στάικος : Ήταν θέμα χρόνου για να επισκεφτεί και τον Νομό μας ο Covid19.



 Ήταν θέμα χρόνου για να επισκεφτεί και τον Νομό μας ο Covid19.

Και μάλιστα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid19   είναι ένας καλός συνάδελφος και φίλος ιδιώτης γιατρός,
ο οποίος προς τιμή του μετά από επίσκεψή του στο Νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid19 στην Πάτρα , διαγνώστηκε θετικός  και αφού είναι σε καλή κατάσταση , οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών του συνέστησαν να παραμείνει σε 14ημερη καραντίνα στο σπίτι του , είχε το θάρρος και την Υπευθυνότητα να κοινοποιήσει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,ότι νοσεί από Covid 19, στον οποίο ευχόμαστε ολόψυχα, να πάνε όλα καλά και να τον έχουμε σύντομα κοντά μας στην Ιατρική Οικογένεια , για να προσφέρει τις Πολύτιμες Υπηρεσίας του στην κοινωνία της περιοχής του .
Είναι γνωστό σε  εμάς τους γιατρούς , ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων μας ενάντια στον Covid19  που προκάλεσε αυτή την Πανδημία , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να  νοσήσουμε από τον ιό .
Γι αυτό θα πρέπει, να φροντίζουμε για την όσο είναι δυνατόν πιο αυστηρή τήρηση των προληπτικών μέτρων με το συχνό πλύσιμο των χεριών μας και των άλλων  μέτρων , στα οποία έχω αναφερθεί επανειλημμένα  , αλλά και στην χρήση γυαλιών και της προστατευτικής διάφανης ασπίδας , που λάβαμε από τον Ιατρικό Σύλλογο ,η οποία φοριέται για εμάς τους γιατρούς πάνω από τις άλλες μάσκες και γυαλιά και στο συχνό σφουγγάρισμα των δαπέδων με χλωρίνη , όπως φαίνεται στην φωτογραφία και εν ώρα λειτουργίας του Ιατρείου μου .
Μέχρι σήμερα η Παγκόσμια Ιατρική Κοινότητα έχει καταγράψει από τον πρώτο Ήρωα Γιατρό στην Κίνα    Δρ. Λι Γενλιάνγκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος γιατρός που προειδοποίησε για τον Covid19  και αφού νόσησε έχασε την ζωή του , πάνω από 100 ήρωες γιατρούς οι οποίοι πέθαναν από  τον Covid19 , κατά την άσκηση του καθήκοντος  δίπλα στους ασθενείς τους .
Μόνο στην γειτονική Ιταλία πάνω από 30 γιατροί έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό μέχρι σήμερα και ας ευχηθούμε να είναι και οι τελευταίοι νεκροί .
Οι υπόλοιποι γιατροί  που ζούμε, γιατί το ακούω συχνά, οι οποίοι προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς μας , δεν κάνουμε   παρά το καθήκον μας  και μακάρι να μην γίνουμε ήρωες , το οποίο θα πρέπει να επιτελούμε με όσο πιο καλά μέσα προστασίας διαθέτουμε .
Έτσι λοιπόν αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο για τους Συναδέλφους μου στο Κ.Υ. Αστακού πήγα πριν 10 ημέρες  και παρέδωσα ( 4) τέσσερες μάσκες Υψηλής Προστασίας   p 3 για τους τέσσερες γιατρούς ( από τις οποίες  δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο ούτε μια για δείγμα αυτή την στιγμή , αφού όσες παράγονται προορίζονται αποκλειστικά για όσους εργάζονται μέσα στις ΜΕΘ ) , καθώς και χειρουργικές μάσκες για το προσωπικό του Κ.Υ και τρία κουτιά γάντια διαφορετικών μεγεθών , εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μου και την αγάπη μου για την προσφορά τους στην κοινωνία , με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και αυτοί , οποίοι με ευχαρίστησαν και η ασκούσα καθήκοντα Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Αστακού  εκλεκτή  συνάδελφος κυρία Γκάτση επειδή είχε ρεπό  την ημέρα εκείνη , είχε την ευγένεια ,να με ευχαριστήσει με μήνυμα , που μου έστειλε .
Τους εύχομαι καλή δύναμη με πολύ προσοχή , αφού ο ιός δυνητικά παραμονεύει παντού  και τις ευχές μου για Καλή Ανάσταση  με τις οικογένειες τους ,όπως και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας  αλλά και της Πατρίδας μας .     
Αστακός 13/4/2020
Dr. Παναγιώτης Στάικος 
Υ.Γ
ΌΧΙ  μόνο δεν τελειώσαμε με τον Covid19 στην Πατρίδα μας , η οποία μέχρι στιγμής τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά , αλλά την κορύφωση της Πανδημίας στην Χώρα μας  τη περιμένουμε , όπως λένε πολύ ειδικοί  από 20 Απριλίου μέχρι 20 Μαΐου , όπου είναι δυνατόν να διπλασιαστούν ή να τριπλασιαστούν οι θάνατοι.
Γι αυτό πολλή προσοχή αυτή την περίοδο .!!!!!


Σχόλια