Σάββας Βλάχος: “H μάχη για την διατροφική επάρκεια θέλει προτάσεις και διάρκεια”


Μπορεί να είμαστε στο “τέλος της αρχής” με την υπόθεση του κορωνοϊού, όπως ακούστηκε, αλλά αυτό αφορά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της πανδημίας και πως θα διαμορφωθεί πλέον η κοινωνία μας.
Υπάρχουν όμως κάποια χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με το μέλλον μας, ακόμα και με την ποιότητα και την ποσότητα της διατροφής μας.
Το σοκ είναι μεγάλο και στην παραγωγή και τα σχέδια πρέπει να μπουν σε εφαρμογή από τώρα γιατί κανείς δεν αποκλείει ότι δεν θα δούμε στο άμεσο μέλλον προϊόντα που δεν θα είναι στην αφθονία στην οποία μάθαμε και άλλα που δεν θα είναι στις τιμές στις οποίες μάθαμε.
Το τελευταίο διάστημα και από την περιφερειακή αρχή αλλά και από την παράταξη Κατσιφάρα διαμορφώνονται τομείς με συντονιστές που θα πρέπει να έχουν έτοιμες προτάσεις αλλά κυρίως την εικόνα που αναμένεται αν κι εφόσον βγούμε από την κατάσταση συναγερμού που βρικσόμαστε.
Μιλώντας με τον περιφερειακό σύμβουλο με τον Απ. Κατσιφάρα, συντονιστή του Τομέα Αγροτικής ανάπτυξης-Τροφίμων και Υπαίθρου, γεωπόνο και μελισσοκόμο Σάββα Βλάχο που είναι από τα μέρη μας και προϊστάμενος του τμήματος φυτικής και ζωικής παραγωγής στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, καταλήγει κανείς πως πρέπει να συσπειρωθούν πολλές δυνάμεις γιατί δεν πρόκειται για κάτι απλό:
“Ακόμη κι αν σύντομα εξασθενούσε αυτό το κύμα της πανδημίας, τα αποτελέσματα ως προς την παραγωγή και τις τιμές είναι εδώ. Σε πολλές χώρες δεν έχει γίνει συγκομιδή σε βασικά προϊόντα, το θέμα της επάρκειας θέλει ένωση δυνάμεων και συνεχή αγώνα. Είναι κάτι που ήρθε για να μείνει και πρέπει να κόψουμε όσο το δυνατόν την διάρκειά του”, εξηγεί.
Για τον υπεύθυνο συντονιστή της παράταξης Κατσιφάρα στην Περιφέρεια η μάχη που θα δοθεί για την συγκράτηση των τιμών θα ξεκινήσει ακόμη και από το Πάσχα που έρχεται όπου μια παράδοση χρόνων στην Ελλάδα με την διάθεση τεράστιου αριθμού αμνοεριφίων δεν ξέρουμε ακόμα τι θα αποφέρει και τι θα προκαλέσει στην αγορά. “Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προσηλωμένοι, η λύση του διατροφικού ζητήματος στην Ελλάδα και τον κόσμο μπήκε σε άλλη φάση και το μέλλον μας συναρτάται με αυτήν”, επισημαίνει ο κ. Βλάχος.
Περιφερειακός σύμβουλος 
Σάββας Βλάχος 

Σχόλια