Γιώργος Βαρεμένος S.O.S. Κτηνοτρόφων



Η άποψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι πρέπει να καταγράψει πρώτα τη ζήτηση αμνοεριφίων στην περίοδο του Πάσχα και μετά να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, παίρνει υπ’ όψη μόνο τη μία πλευρά του προβλήματος. 
Η άλλη είναι η συμπίεση των τιμών και η αισχροκέρδεια που ενισχύθηκε τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, τις οποίες ορισμένοι τις εκμεταλλεύθηκαν για να δημιουργήσουν κλίμα ξεπουλήματος στις τάξεις των παραγωγών-κτηνοτρόφων.
Ο Σύλλογος Κρεοπωλών Αγρινίου ανακοίνωσε την κατά 80% πτώση της χονδρικής πώλησης, λόγω κατάρρευσης του τομέα της εστίασης, και μία αύξηση κατά 30% της λιανικής, επειδή οι έγκλειστοι πολίτες μαγειρεύουν στο σπίτι. 
Αλλά και αυτή αφορά κυρίως το βοδινό και το κοτόπουλο και όχι τα αμνοερίφια. Σε κάθε περίπτωση, επείγει η κατά κεφαλήν αποζημίωση των ποιμνίων, πριν είναι αργά για την επιβίωση της κτηνοτροφίας. 
Η πρόθεση του υπουργείου για άντληση πόρων από τα 150 εκατ. που αφορούν το σύνολο της πρωτογενούς παραγωγής, μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκής για το μέγεθος του κινδύνου.
                                           Γιώργος Βαρεμένος
                                Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ
                                    Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών

Σχόλια