Διαδρομές.Tου Αποστόλη Κομπλίτση


                                                                                                                                                  
Πάσχα - Ανάσταση 2020… Ένα τέτοιο Πάσχα που κανένας άνθρωπος εν ζωή δεν θυμάται να έχει ζήσει ξανά!! Το σύνθημα «μένουμε σπίτι», τόσο από υπεύθυνους όσο και απ’ ανεύθυνους, έκανε θραύση. 
Έκανε όμως και το θαύμα του στις καρδιές αλλά και στο μυαλό των ανθρώπων πιο πολύ, έτσι ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί. Ο κόσμος «πειθάρχησε» ευλαβικά στον φόβο και στο άγνωστο, όπως και οι ηγέτες του άλλωστε.



Όλοι μαζί προσκυνήσαμε τον καινούργιο «Θεό», ανεξάρτητα από πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές. Παρακολουθώντας τα γεγονότα όλον αυτό τον καιρό και εγώ, ως ένας απλός και ανίσχυρος πολίτης του κόσμου, διαπίστωσα κάτι πρωτόγνωρο στην μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου. Ενώ εμφανίστηκε δειλά-δειλά αυτός ο ιός, και ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας έλεγε στην αρχή να μην ανησυχούμε, στη συνέχεια, τον ονόμασε ξαφνικά ΠΑΝΔΗΜΊΑ, χωρίς όμως να υποχρεώσει τις ηγεσίες των κρατών να τηρήσουν την ίδια υγειονομική στάση. Το κάθε κράτος ακολουθούσε τη δική του πολιτική και υγιεινή μέχρι που στο τέλος συμμορφώθηκαν, σχεδόν, όλοι. Και λέω όλοι, σύμφωνα με αυτά που μαθαίναμε από τα ΜΜΕ. Γιατί υπάρχουν και κράτη, υπάρχουν και λαοί που, έως τώρα, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τα «μεγάλα» και παγκόσμια ΜΜΕ. Προφανώς εκεί οι άνθρωποι να έχουν ανοσία ή να τους έχει ξεχασμένους ο Θεός… Βέβαια όλες αυτές οι διαπιστώσεις και αμφιβολίες μου, οι σημερινές αλλά και όλα όσα έχω δημοσιεύσει έως τώρα, μένει να δικαιωθούν στο άμεσο μέλλον ή να καούν στην πυρά των λεγόμενων ενεργών πολιτών αλλά και της πνευματικής και πολιτιστικής ηγεσίας του δικού μας εδώ μικρόκοσμου!!! Γιατί μη νομίζει κανείς ότι είμαστε και το κέντρο της Γης… 


Η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών που προανέφερα μπουκώθηκε και συμμορφώθηκε στον καινούργιο «ΘΕΟ». Τώρα, μεγάλη προσδοκία τους θα είναι γρήγορα να ξαναπιάσουν τα μολύβια τους, να ξανανέβουν στα μπαλκόνια μπας και περισώσουν κάτι από την υστεροφημία τους. Η μάσκα, και όχι η ιατρική αλλά αυτή της σιωπής που φόρεσαν, θα τους ακολουθεί.


Ως ένας όμως απλός καταγραφέας των γεγονότων και καταθέτης σκέψεων, δημόσια, να τους πω πως δυστυχώς την έχασαν την ευκαιρία. Το πείραμα δοκιμάστηκε και πέτυχε. Από εδώ και πέρα η διάνοια και « οι γνώσεις που μεταλαμπαδεύουν» στις επόμενες γενιές δεν θα έχουν καμία αξία στις δημόσιες συναθροίσεις τους, που ήταν γεμάτες βαρύγδουπους στοχασμούς!!! Μερικές φορές περιέχουν εντέχνως ρατσιστικές πινελιές του λαικού στοχαστή… Πλέον είστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΤΕ.
Δεν μπορώ όμως να παραλείψω να «συγχαρώ» τους λιγοστούς Δημάρχους και παράγοντες ανά την επικράτεια. Σε Νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα που «αγωνίστηκαν» οργιάζοντας από το διαδίκτυο  και τα ΜΜΕ, να κρατήσουν τα νησιά και τις πόλεις τους αμόλυντες και άσπυλες από τους μολυσμένους κατοίκους των μεγαλουπόλεων και ειδικά της Αθήνας. Ένα μεγάλο μπράβο γιατί θα «ξεκουραστούν» και οι ταράτσες στα νησιώτικα σπίτια που τα καλοκαίρια γέμιζαν με νυσταγμένους τουρίστες και με το αζημίωτο… Όσο για την ηπειρωτική χώρα θα ησυχάσει από τις φωνασκίες και τα πανηγύρια των Αθηναίων!!!


Θέλω επίσης να «συγχαρώ» και δύο επίκαιρα πρόσωπα και τις ομάδες τους που μας προέκυψαν σε αυτή την πανδημία. Να πω για τον Κο Τσιόδρα, τον άνθρωπο με το μηλίχιο ύφος και την σιγανή φωνή, που μας ενημερώνει καθημερινά πόσοι συνάνθρωποι μας πέθαναν.  Όσο για την επιστημονική του κατάρτιση δεν είμαι σε θέση για να την κρίνω..θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.. μόνο δύο παρατηρήσεις. Η μία, κύριε Τσιόδρα, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πειθάρχησε στα μέτρα σας και δεν είχε καμία διάθεση να μεταβεί στην επαρχία γιατί και εκεί υπάρχει ο ιός και μάλιστα ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος. Η δεύτερη που θα σας πω είναι εκείνο που ακούγεται από εσάς και την ομάδα σας, ότι δηλαδή θέλετε να προστατεύσετε τους ηλικιωμένους και μάλιστα, τους άνω των 65 ετών. Πώς γίνεται, κύριε Τσιόδρα, όταν υπάρχουν πολλοί που εργάζονται έως τα 67 τους χρόνια, σύμφωνα με τον νόμο της πολιτείας; και πάρα πολλοί ακόμη, άνω των 65 εργάζονται γιατί η σύνταξη τους πετσοκόφτηκε όλα αυτά τα χρόνια; Πράγματι έχω μεγάλη περιέργεια να δω αυτή την προστασία!!! Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα και νυν υφυπουργός προστασίας του πολίτη που και αυτός, κάθε βράδυ σχεδόν, είναι στα ΜΜΕ με το αυστηρό και αγέλαστο ύφος του προσπαθεί να μας σκιάξει! Διότι λέει δεν « συνεμορφώθεις» με τις υποδείξεις. Μας φοβερίζει καθημερινά με τα εισπρακτικά, χρηματικά και διοικητικά πρόστιμα ως ένας σύγχρονος « Ιαβέρης» που έχει στο νου του μόνο το κυνήγι του Γιάννη Αγιάννη...ενώ το σύστημα που υπηρετεί και πολιτεύεται μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στους έχοντες και κατέχοντες, ιδιώτες και οργανισμούς!!!


Καταγράφω όλα αυτά σήμερα, «σημαδιακή μέρα». Ημέρα που πριν 53 χρόνια ο ελληνικός λαός είχε μπει στο γύψο της χούντας των συνταγματαρχών. Τότε που δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές της δημοκρατίας βρέθηκαν σε μία μέρα έγκλειστοι σε φυλακές και ξερονήσια. Ας μην ξεχνάμε και πάνω από όλα μην παραδώσουμε την ψυχή και την σκέψη μας!!!!
21/ 04/2020
Κομπλίτσης Απόστολος
Ακαρνάνας

Σχόλια