ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ και ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ και ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

            Φέτος συμπληρώνονται 134 χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγο. Είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά τους ήρωές της. Τιμούμε τον Μάη του '36, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους.
       Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη στη χώρα μας και σ' όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας. Οι εργαζόμενοι, ο λαός πληρώνουν για μια ακόμη φορά, με την «υγειονομική» κρίση, με τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με τις απολύσεις, την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και πολλά άλλα...........



           Η νέα παγκόσμια οικονομική κρίση που διαφαίνονταν για τα επόμενα χρόνια, τώρα με καταλύτη την πανδημία του κορονοϊού, είναι μπροστά μας. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα από την προηγούμενη καπιταλιστική κρίση, δεν πρέπει να ξαναπληρώσουν. Τα μνημονιακά μέτρα που ήταν προσωρινά, όπως έλεγαν εξαιτίας της «έκτακτης κατάστασης της κρίσης», δύο χρόνια τώρα, μετά τα μνημόνια και με ανάκαμψη-ανάπτυξη της οικονομίας δεν πάρθηκαν πίσω. Οι ΠΝΠ που επιβάλλουν σήμερα, νέα μέτρα για το χτύπημα της δουλειάς, του μισθού, των δικαιωμάτων πρέπει να καταργηθούν.
             Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ενίσχυση της επιχορήγησης των δήμων έτσι ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τις λαϊκές ανάγκες, οι οποίες λόγω της πανδημίας είναι διευρυμένες. 
            Η κυβέρνηση και οι θιασώτες της, φέρουν μεγάλες ευθύνες, παρότι προσπαθούν να τις κρύψουν πίσω από "χειροκροτήματα", αποθεώνουν την «ατομική ευθύνη», για να κρύψουν τις μεγάλες κρατικές ελλείψεις, κυρίως στα δημόσια συστήματα Υγείας. Προσπαθούν να επιβάλουν σιωπητήριο στους εργαζόμενους, με το πρόσχημα της πανδημίας και μιας ψευδεπίγραφης «εθνικής ομοψυχίας». Επιδιώκουν την υποταγή των εργαζομένων στους στόχους του κεφαλαίου, με το ψευτοεπιχείρημα ότι «όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι»
Μένουμε δυνατοί στις συνθήκες της πανδημίας.
Η εμπορευματοποίηση της υγείας, έβαλε το αποτύπωμά της σε όλο τον κόσμο, κύρια στις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες, με τις ΗΠΑ, την Ιταλία, με τον πλούσιο βορά της, την Ισπανία, να είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Η Εργατική Πρωτομαγιά πάντα ήταν μια μέρα αγώνα και τιμής, για την εργατική τάξη, του λαούς. Ιστορικά είναι μία μέρα, που αποδεικνύει ότι μόνο με σύγκρουση μπορούν να κερδηθούν δικαιώματα, γιατί για να αλλάξουν έστω και λίγα, πρέπει να αλλάξουν όλα. 
Δυναμώνουμε τη φωνή, τον αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού, για την Παιδεία, την Εργασία, τον Πολιτισμό, για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, οι λίγοι, οι καπιταλιστές.
      Η πανδημία του κορονοϊού θα περάσει, όμως ο ιός του καπιταλισμού, που είναι αθεράπευτος, χρειάζεται αγώνα για να περάσει, να μπει μια και καλή ως ανάμνηση, στην ανθρώπινη Ιστορία.
       Τα συνεχόμενα δεινά, της οικονομικής κρίσης χθες, της «υγειονομικής» κρίσης σήμερα, της νέας οικονομικής κρίσης αύριο, των διαχρονικών «αξιών» της φτώχειας, της πείνας, των πολέμων, της προσφυγιάς, που δημιουργούν συνέχεια ανασφάλεια και φόβο, πλάι στις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας και της «4ης βιομηχανικής επανάστασης», δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα.
         Όλα αυτά φωτίζουν, μια νέα κοινωνία που μπορούμε να ζήσουμε, που επιτέλους να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε, να έχουμε ασφάλεια, σιγουριά, ειρήνη, πρόοδο, μια κοινωνία που την εξουσία θα την έχουν οι πολλοί, αυτοί που σήμερα σε συνθήκες πανδημίας δίνουν τα πάντα αποδεικνύοντας της χρησιμότητά τους στην κοινωνία, έναντι των λίγων που τα παίρνουν όλα, χωρίς να προσφέρουν τίποτα. 

Σχόλια