Ενημέρωση σχετικά με την ύδρευση του Αστακού.


Αστακός 15.5.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Τις τελευταίες ημέρες στον Αστακό αντιμετωπίσαμε έντονο πρόβλημα με την ύδρευση του οικισμού. Ένα πρόβλημα που είναι διαχρονικό.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τις χαμηλή στάθμη του νερού στην πηγή «Λάμπρα» και από πολλαπλές βλάβες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό δίκτυο. Παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις, ότι λόγω της φετινής ανομβρίας, με τις πολύ περιορισμένες βροχοπτώσεις που είχαμε στην διάρκεια του χειμώνα, δεν εμπλουτίστηκε ο υδροφόρος ορίζοντας και το φαινόμενο λειψυδρίας θα παρουσιαστεί σε δραματική κλίμακα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η δημοτική αρχή και ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης, είναι σε συνεχή επικοινωνία με ειδικούς για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αυτή τη στιγμή η πόλη του Αστακού υδροδοτείται κανονικά ανά διαστήματα, όμως παρατηρείται σε κάποιες περιπτώσεις το φαινόμενο, κάποιες κατοικίες που είναι ψηλά στον οικισμό να μην υδροδοτούνται.
Για να αυξηθούν τα αποθέματα στη δεξαμενή κατά καιρούς, στοχευμένα επιλέγεται να διακόπτεται η υδροδότηση βραδινές ώρες, ώστε να υπάρχει επάρκεια την επόμενη μέρα που λειτουργεί η πόλη μας.
Παρακαλούμε τους πολίτες για την κατανόηση του προβλήματος, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι το κοινωνικό αγαθό του νερού.
Όλοι μας πρέπει να κάνουμε λελογισμένη κατανάλωση και όχι σπατάλες. Η διοίκηση προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα της πτώσης της στάθμης της πηγής, είτε με εμπλουτισμό των πηγών ή με εναλλακτική πηγή υδροδότησης. Όμως όλες αυτές οι λύσεις απαιτούν χρόνο.
Για τις βλάβες στο δίκτυο της ύδρευσης, με δεδομένη την πολύ άσχημη κατάσταση του δικτύου, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να παρεμβαίνουμε άμεσα.
Το ξέρουμε ότι οι δημότες μας έχουν ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια με το θέμα της ύδρευσης, γεγονός που κάνει την ευθύνη μας ακόμη μεγαλύτερη.
Στοχευμένα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες.
Σε αυτή την κρίσιμη μάχη της καθημερινότητας, οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί στο πιο δύσκολο θέμα που έχουμε να διαχειριστούμε, αυτό της ύδρευσης της πόλης του Αστακού.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια

  1. Lazaros Tsamis Χρειάζεται μυαλό και να το βάλεις να δουλέψει. Σε λίγο θα μας πεις ότι επειδή δεν βρέχει στη Σαχάρα δεν έχουμε νερό. Ούτε μια δικαιολογία της προκοπής δεν βρήκες. Αν έπεσε η στάθμη του νερού βάλτε πόρτες να ανέβει τεχνητά η στάθμη. Όπως γίνεται και στα αντλιοστάσια που ποτίζουν το κτήμα λεσινιου όταν δημιουργείται πρόβλημα . Ποιους επιστήμονες ψαχνετε; Άσχετοι ‼️‼️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε αντιδήμαρχε και συνεργάτες τώρα τα είδατε τα προβλήματα μες το καλοκαίρι με τους καυσωνες τώρα ζητάτε την κατανόηση τον πολιτών?τόσο καιρό τι κάνατε γιατί δεν βγενατε να υλοποιήσετε τον κόσμο βγήκε κανένας να συνομιλήσει με τον κόσμο?τπτ σε άγνοια μέχρι τώρα και περίμενε ο κόσμος να δηξεί κατανόηση απλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον τελοςοτέλος πάντων δήμαρχος έβαλε λαθως ανθρώπους για το δημο κριμας τα σχόλια δικας σας και του κόσμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσεξτε μην σπασετε αυγα. Μην ακουμπισετε το θεμα. Κανει τζιζ. Ενα πολυ μεγαλο ποσοστο κλεβει νερο κ ποτιζουν τα χωραφια με νερο χωρις παροχες. Κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΟΙ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ .
    ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΕΙΣΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΚΙΝΗΣΗ ΟΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την Δευτέρα επιτρέπεται η κίνηση απο νομό σε νομό πρώτη Ιουνίου ανοίγουν τα καφε και τα καταστηματα εστίασης τα λυκεια σιγα σιγα και έπεται και συνέχεια ερχετε το καλοκαίρι κρυφτητε αν δεν δώσετε λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η μυτη σας έχει ανέβει πολυ ψηλα κύριοι της δημοτικής αρχής γιατί δεν ζητάτε εκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να ζητήσετε την βοηθεια της αντιπολιτευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΚΟΨΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάνη πέστο με δυό λέξεις: σταγόνα νερό.
    και άσε τα πολά λόγια και τις δικιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ ,
    Α ΡΕ ΓΑΛΟΥΝΗ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΔΕΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τη μία καλείται να είμαστε όλοι μαζί και την ίδια στιγμή φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς Είστε ο ορισμός του βλακα που θεωρεί τον εαυτό του Αϊνστάιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τσανεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΣΑΝΕ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΝΙΑΦΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τους ψεύτες τους υποκριτές και τους αλαζόνες ο χρόνος τους αφήνει γυμνους στα μάτια της κοινωνίας Ας θυμηθούμε την κατάσταση της ύδρευσης στον Αστακο το προηγούμενο μόλις καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν ο εργολάβος που εργάζονταν για την τοποθέτηση του καινούργιου αγωγού έκοψε της παράνομες παροχές πίσω στα μαργωνεικα ο αντιδήμαρχος έτρεξε να της ξανά κάνει της συνδέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εσείς να λύσετε τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το νερό ούτε στον αιώνα τον άπαντων, και αυτό διότι δεν έχετε ιδέα τι πρέπει να κάνετε για την επίλυση του, το να μαζεύεστε κομπανία όλοι μαζί και να λέτε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό δεν λύνετε το πρόβλημα. Όσο αφορά Το ότι χρειάζεστε χρόνο, ελπίζω να ξέρετε ότι έφτασε το καλοκαίρι και ότι η κατανάλωση του νερού είναι 6-7 φορές μεγαλύτερη από ότι είναι τώρα, αφήστε λοιπόν στην άκρη ότι χρειάζεστε χρόνο, και προχωρήστε σε λύσεις που ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Και κάντε κάτι με το λιμάνι που η μυρωδιά σκοτώνει κάθε ζωντανό οργανισμό, εκείνο το λιμενικό ταμείο τι έχει κάνει γ αυτό το πρόβλημα; ΤΙΠΟΤΑ. Τα μοτερ βρίσκονται εκτός λειτουργίας, μέχρι και σε αυτό το κομμάτι Φανήκατε λιγοστοί και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου είναι άφαντος και χωρίς χωρίς άγχος επίλυσης του προβλήματος, θα ήθελα να τον δούμε και αυτόν το καλοκαίρι εάν θα έχει το θάρρος να κυκλοφορεί στην παραλία με τα χάλια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου