Θεοδωρικάκος για Κοινωφελή: Τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση -Τέλος Ιουνίου οι προσλήψεις

Νέες ελπίδες για τους χιλιάδες άνεργους που αναμένουν την πρόσκληση για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ έδωσε για μια ακόμη φορά κυβερνητικό στέλεχος..... Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες συνυπογράφεται η ΚΥΑ για την προκήρυξη 36.500 θέσεων εργασίας (8μηνα) που θα απορροφηθούν από την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία (σ.σ. Αρχιεπισκοπές Αθηνών και Κρήτης) και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα. Η διαδικασία των προσλήψεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου», πρόσθεσε ο κ Θεοδωρικάκος.

Μόνο που η ΚΥΑ για την οποία μιλάει ο υΠΕΣ  υπεγράφη στις 4 Μαρτίου (!) και έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ,  από τις 9 Απριλίου,!!!! οι Αυτό που αναμένεται από τότε είναι η πρόσκληση του ΟΑΕΔ, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. 
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πρόσκληση που αναμένεται από τον Οκτώβριο του 2019 και αφορά 36.500 και όχι 35.000 θέσεις. Όπως, δε, αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, το τελευταίο διάστημα έχει «κολλήσει» στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. 
Να σημειωθεί ότι,  όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η προκήρυξη αναμενόταν να εκδοθεί αμέσως μετά την Πρωτομαγιά, αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει στον ΟΑΕΔ από το υπουργείο Εργασίας. Κι αυτό παρότι οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είναι καθόλα έτοιμες για να υποδεχτούν και να εκδώσουν την προκήρυξη ώστε να ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
Ωστόσο πλέον ο χρόνος αρχίζει να πιέζει. Οι δήμοι περιμένουν τους εργαζόμενους της προκήρυξης προκειμένου να καλύψουν τα αυξημένα κενά που θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  «Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη αυτούς τους εργαζόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ. Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου θεωρούσε σχεδόν βέβαια ότι «την πρώτη εβδομάδα του Μάη βγαίνει η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία».
«Βοήθεια στο σπίτι» και τραπεζοκαθίσματα
Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος στο ΑΝΤ1 μίλησε μίλησε για την προκήρυξη που έχει βγει, για 3000 θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τονίζοντας ότι οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και μέχρι το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.
Επιπλέον, όπως είπε ο υπΕΣ, Την Παρασκευή θα έχει ψηφισθεί η τροπολογία (σ.σ. ακόμη δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή) για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα εστίασης δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις να διατηρήσουν τον τζίρο τους και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρουν στην ελληνική οικονομία
«Κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε τη λειτουργία της εστίασης γιατί είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτόν τον χώρο. Είναι δεκάδες χιλιάδες οι επιχειρήσεις. Απεικονίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του παραγόμενου εθνικού μας προϊόντος και θέλουμε να γίνουν τα πάντα για να στηριχθούν και να μείνουν όρθιες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.
Σε ερώτηση για το πώς θα διατεθούν από τις Περιφέρειες χρήματα που προορίζονταν  για επιχορηγήσεις στον τομέα του πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού κλπ, ο κ. Θεορωδικάκος θύμισε ότι οι Περιφέρειες αποτελούν αυτοτελή θεσμό. Ωστόσο σημείωσε ότι η χορήγηση των σχετικών κονδυλίων μπορεί να αποτελέσει ένα αντικείμενο συζήτησης.
Όσο αφορά στην επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, εξήγησε ότι, αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή, λέγοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Σωτ. Τσιόδρα γι’ αυτό το θέμα.
«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε, διευκρινίζοντας ότι επειδή η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο για τη νέα σχολική σεζόν, σήμερα θα εξετασθεί το θέμα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών. «Θέλουμε να έχουμε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και για το λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Αναφερόμενος στο σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, είπε ότι, θα αφορά κυρίως στη στήριξη του τουρισμού, εκτιμώντας ότι «θα πάμε καλά».
«Θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο», διαβεβαίωσε, γιατί όπως τόνισε, η κυβέρνηση έχει σχέδιο.
Σε ερώτηση για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια επιβράβευση της δουλειάς που έχει κάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Και σημείωσε ότι σημασία έχει να συνεχίσει η κυβέρνηση να δουλεύει σωστά και στο τέλος της τετραετίας να κριθεί θετικά για το δημιουργικό της έργο
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών με το επιχείρημα ότι για άλλο πρόγραμμα ψηφίσθηκε η κυβέρνηση και άλλο καλείται να εφαρμόσει από το Σεπτέμβριο και μετά, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από 11 μήνες πήρε μια πανίσχυρη εντολή από τον ελληνικό λαό. Την έχει τιμήσει με το παραπάνω και έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. Βασικό στοιχείο αυτής της εντολής ήταν η ανάταξη της οικονομίας. Και τώρα είναι προφανές ότι θα έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάταξη της οικονομίας και την στήριξη της εργασίας και των θέσεων των εργαζομένων. Γιατί είναι προφανές ότι, όπως συμβαίνει σε όλη την ανθρωπότητα η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με υφεσιακά κύματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Ένας πανίσχυρος πρωθυπουργός και με ξεκάθαρη σχέση εμπιστοσύνης, μπορεί να πορευθεί με αυτήν την κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει πολύ αποτελεσματικά τα προβλήματα».
Τέλος, για τον ανασχηματισμό, τόνισε, ότι είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού.
aftodioikisi

Σχόλια