Σουηδία: Αποτύχαμε σαν χώρα – Ξεκληρίστηκαν οι ηλικιωμένοι!


Στην επίσημη παραδοχή ότι απέτυχε σαν χώρα να προφυλάξει τον πληθυσμό της και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους προχώρησε η Σουηδία, μέσω της Πρέσβειρας της χώρας στις ΗΠΑ.
Η Karin Ulrika Olofsdotter δήλωσε ότι το 90% αυτών που πέθαναν στη Σουηδία ήταν άνω των 70 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 2.700 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει από τον ιό. Ο αριθμός των θανάτων ηλικιωμένων από κορωνοϊό στη Σουηδία είναι «μεγάλη αποτυχία», δήλωσε η πρέσβης της Σουηδίας.
Η Σουηδία έχει απαγορεύσει τις επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας σε έναν από τους λίγους περιορισμούς της, αφού αποφάσισε να μην ακολουθήσει το lockdown, αλλά ο κορυφαίος ιολόγος της Σουηδίας Anders Tegnell έχει προηγουμένως παραδεχτεί ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα για την προστασία των ηλικιωμένων.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών πέρασε χθες τους 3.000 – ένα ορόσημο που ο Tegnell είχε ονομάσει “τρομερά μεγάλο αριθμό” όταν προειδοποίησε ότι έρχεται ο κορωνοϊός και στην χώρα. Μόνο χθες η χώρα είχε 99 νεκρούς και 705 νέα κρούσματα φτάνοντας τα 24.623.
Η πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον ρωτήθηκε για τη στρατηγική της Σουηδίας σε συνέντευξη στο Fox News.
Περιγράφοντας τους λίγους περιορισμούς που έχει επιβάλει η Σουηδία, είπε: “Υποστηρίζουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους. Έχουμε ρυθμίσει τα πράγματα έτσι ώστε να απαγορεύεται πλέον η επίσκεψη σε άτομα σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, και εκεί δυστυχώς έχουμε δει τη μεγαλύτερη απώλεια ζωής μεταξύ των ηλικιωμένων.
«Το 90% των 3.000 ανθρώπων που έχουν πεθάνει στη Σουηδία ήταν άνω των 70 ετών, αυτό είναι φυσικά μια μεγάλη αποτυχία που έχουμε και είναι κάτι που δουλεύουμε».
Η Σουηδία είχε υποστηρίξει προηγουμένως ότι ένα lockdown θα ήταν ανώφελο καθώς δεν θα απέτρεπε τους θανάτους τον ηλικιωμένων. Ο Tegnell, ο επικεφαλής επιδημιολόγος, εκτιμά ότι περίπου οι μισοί από τους θανάτους της Σουηδίας συμβαίνουν σε κέντρα φροντίδας.
Μπαρ και εστιατόρια έχουν παραμείνει ανοιχτά ακόμη, ενώ τα δημοτικά σχολεία συνέχισαν να διδάσκουν χωρίς διακοπή. Η χώρα αντιμετώπισε κριτική επειδή το ποσοστό των περιπτώσεων και των θανάτων της είναι υψηλότερο από ό,τι στη Δανία, τη Νορβηγία ή τη Φινλανδία.
Ο πρέσβης είπε ότι περίπου το 25% των ανθρώπων στη Στοκχόλμη πιστεύεται ότι έχουν ανοσία από την ασθένεια. Ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό είχε αυξηθεί από το 10% πριν από τρεις εβδομάδες, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μελέτη για τον υπολογισμό του αριθμού για ολόκληρη τη Σουηδία.
Η Στοκχόλμη αντιπροσωπεύει περίπου 9.000 από το σύνολο των 24.623 περιπτώσεων, αναπάντεχα πολλά σε μια χώρα όπου ορισμένες περιοχές είναι πολύ απομακρυσμένες.
Η Σουηδία λέει πως η “ανοσία της αγέλης” δεν αποτελεί από μόνης της μια στρατηγική, όμως οι ιολόγοι ελπίζουν ότι ένα αυξανόμενο επίπεδο ανοσίας θα επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στη χώρα.

Σχόλια

 1. Ευχαριστούμε πολύ για την σουηδική "συνταγή" , αλλά δέν θα πάρουμε.
  διοτι εμείς εδώ αγαπάμε τους παππούδες μας και τους γονείς μας.
  Κι ας είμαστε και φτωχότεροι απο άλλες χώρες οικονομικά.
  Ετσι δέν είναι Γιατρέ και Παππού Στάϊκο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαίνεται πως δεν παρακολουθήσατε τι έγραψε ο Γιατρός Παππούς Σταικος για την Σουηδία :
  Τους χαρακτήρισα κτήνη για την θεωρία τους της αγέλης και ως κράτος ντροπής πλέον .
  Μπες στον κόπο να διαβάζεις την ανάρτηση μου στο Facebook ,αλλά και στον Xiromeritis blog ,πριν δημοσιευτεί η παραδοχή των Σουηδών για την αποτυχία τους ,γιατί γράφω και άλλα φοβερά πράγματα τα οποία είχα από ημέρες από αξιόπιστες πηγές ,ότι όταν κάποιος ακόμη και νέος ασθενής ζητούσε ασθενοφόρο εκείνοι του έλεγαν :
  Έρχεται σε λίγο .
  Μόνο που το ασθενοφόρο δεν πήγαινε ποτέ .!!!
  Και είπα ντροπή σας κτήνοι Σουηδοί .!!
  Δεν νομίζεις φίλε 9:19
  Πως με αδικείς ;;;;
  Dr .Παναγιωτης Στάικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παππού και Γιατρέ Στάϊκο !
  εμείς πάντως παντοτινά και πάντα θα σας αγαπάμε
  και πέστε μας ότι νομίζετε και όπως εσείς θέλετε.
  Σας Αγαπάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου