Αστυνομικοί με… βερμούδες και ποδήλατα θα περιπολούν στις παραλίες


Σχέδια στην… άμμο για ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία. Θα προβαίνουν σε ελέγχους καταγραφής των λουόμενων, σε συνδυασμό με το τοπογραφικό της οργανωμένης παραλίας.
Ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν αστυνομικοί με… βερμούδες και ποδήλατα, οι οποίοι περιπολούσαν στους αρχαιολογικούς χώρους και πιθανόν θα μετακινηθούν στις παραλίες.
Αστυνομικοί και δημοτικοί αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις με τηλεβόες, μεγάφωνα των περιπολικών και… διάλογο στην περίπτωση που παρατηρούνται επικίνδυνες και υπεράριθμες συναθροίσεις. Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για συγχρωτισμό άνω των 10 ατόμων παραμένουν και είναι 1.000 ευρώ. Παράλληλα θα ενταθούν οι περιπολίες για την πρόληψη εγκληματικών και έκνομων ενεργειών εξαιτίας της μεγάλης συσσώρευσης πολιτών σε παραλιακούς προορισμούς, για τον εντοπισμό και την σύλληψη διαρρηκτών ΙΧ και πορτοφολάδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ αναμενόταν η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία θα αποτυπώνεται ρητά ποιος θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης, ασφάλειας και αποστάσεων στις παραλίες, όπως και για την βεβαίωση προστίμων στην περίπτωση υπερβολικών και ακραίων καταστάσεων.
Σημειώνεται ότι στο άρθρο 15 του πρόσφατου νόμου 4676/2020, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 19 Μαρτίου 2020. Την αρμοδιότητα της αστυνόμευσης στον αιγιαλό και την παραλία ασκείται από την Ελληνική Αστυνομία.
Στο μεταξύ την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καταργείται το καθεστώς της καραντίνας, στην Ελλάδα παρατείνεται, για όσους φθάνουν στην χώρα μας αεροπορικώς ή οδικώς. Το χρονικό περιθώριο έληγε χθες τα μεσάνυχτα και πήρε παράταση έως τα τέλη Μαΐου. Δηλαδή όποιος φθάνει στο αεροδρόμιο, θα μεταφέρεται σε ξενοδοχείο και θα του γίνεται τεστ. Αν βγαίνει θετικός θα παραμένει σε καραντίνα στο ξενοδοχείο, αν είναι αρνητικός θα δηλώνει τόπο διαμονής προκειμένου να μείνει σε 14ήμερο αυτοπεριορισμό.
Παράλληλα θα γίνεται έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας και στην περίπτωση που την παραβιάζει θα του επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ. Σε αυτούς που φθάνουν οδικώς θα γίνεται καταγραφή των στοιχείων ταυτότητας και επικοινωνίας στα σύνορα, και θα δηλώνεται και πάλι ο τόπος διαμονής όπου θα παραμείνει για 14 ημέρες.
Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια