Υπόθεση Λαγούδη: Υπόμνημα του γιατρού στον Πταισματοδίκη Μεσολογγίου


"Με στοχοποίησαν σε περίπου 200 εκπομπές-έκανα υπομονή δυο χρόνια"

Στην κατάθεση συμπληρωματικού υπομνήματος στις δικαστικές αρχές του Μεσολογγίου προχώρησε στις 21/5/2020 ο ιατρός, πρώην σύντροφος της Ειρήνης Λαγούδη, που από τις αρχές του χρόνου έχει περάσει στην αντεπίθεση” μετά την πρωτοφανή στοχοποίηση που υπέστη όλο το προηγούμενο διάστημα, ουσιαστικά από τη στιγμή που η γυναίκα από την Κατοχή βρέθηκε νεκρή στην Τριχωνίδα, τον Ιανουάριο του 2018.

Πρόκειται για την κατάθεση συμπληρωματικού υπομνήματος, μετά την αναφορά που έκανε τον Νοέμβριο του 2019, με αφορμή την έκδοση και δημοσιοποίηση πιστοποιητικού, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ποινική δικογραφία σε βάρος του για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη.
Δια των δικηγόρων του ο ιατρός, από την αρχή έκανε λόγο για “ψευδές πιστοποιητικό” επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών του Αγρινίου, την στιγμή που όπως προκύπτει , έχει ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστων για τον θάνατο της 44χρονης και ουδέποτε προσωποποιήθηκε κατηγορία.
Στο υπόμνημα του, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr , ο γιατρός τονίζει πως το επίμαχο πιστοποιητικό, που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου στις 5 Οκτωβρίου του 2018, “…είναι ψευδές πιστοποιητικό που εκδόθηκε από την υπηρεσία αυτή κατόπιν αιτήσεως από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη”.
Στο σχετικό υπόμνημα γίνεται αναφορά ακόμη, σε συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές, δημοσιογράφους και καλεσμένους σε αυτές, τις οποίες και παρουσιάζει ως χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Παράλληλα όμως ο πρώην σύντροφος της Ειρήνης Λαγούδη, δεν ξεχνά την άνευ προηγουμένου επίθεση που του έγινε και μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα από ομάδες στο facebook, αλλά και στα εκατοντάδες σχόλια που αναρτήθηκαν σε βάρος του σε site και που συνεχίζουν να αναρτώνται, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, ανοιχτά κατηγορείται είτε ως φυσικός, είτε ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της.
“Συνολικά υπάρχουν περίπου 200 εκπομπές οι οποίες με στοχοποιούν ευθέως, τις οποίες θα σας προσκομίσω εντός εύλογου χρόνου, σε σχετική μήνυση που θα υποβληθεί από εμένα κατά όλων των ανωτέρω κυρίων, και τα ποινικά αδικήματα που διαπράττουν σε βάρος μου”, καταλήγει στο υπόμνημα του ο γιατρός.

“Έκανα δυο χρόνια υπομονή”

Ο 59χρονος γιατρός, δια του νομικού του εκπροσώπου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, στο agriniopress στέλνοντας με αυτό τον τρόπο κι ένα αυστηρό μήνυμα προς όποιον , όπως τονίζει, τον κατασυκοφαντεί:
Επί δυο χρόνια έκανα υπομονή και κρατήθηκα ψύχραιμος απέναντι σε έναν τεραστίων διαστάσεων κοινωνικό κανιβαλισμό, περιμένοντας τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές να επιτελέσουν ανεπηρέαστες το έργο τους σχετικά με τα αίτια θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαλεύκανση του θανάτου της, κλήθηκα αρκετές φορές -όπως και πολλοί άλλοι από το οικείο περιβάλλον της- να καταθέσω ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ, καθώς γνώριζα την ίδια προσωπικά τα τελευταία 4 χρόνια πριν τον θάνατο της.
Τα όσα ανέφερα στις μαρτυρικές καταθέσεις μου επιβεβαιώνονται τόσο από τα έγγραφα και από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας , όσο και από τις μαρτυρικές καταθέσεις των υπολοίπων εξεταζομένων και αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ουδεμία εμπλοκή έχω με την υπό κρίση υπόθεση.
Επιπλέον, δηλώνω κατηγορηματικά πως ουδεμία δίωξη έχει ασκηθεί κατά μου και καμιά δικογραφία δεν έχει σχηματισθεί εναντίον μου, όπως ψευδώς αναφέρεται μέσα στο επίσης ψευδές πιστοποιητικό που εκδόθηκε στις 5/10/2018 και δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ, το οποίο κι έχω ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο καταγγείλει μέσω του Υπομνήματος μου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κι έχει διαταχθεί έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα κλήθηκα και κατέθεσα συμπληρωματικά, σαν πολιτικώς ενάγων πρόσφατα στις 21/5/2020.
Η έκδοση του ψευδούς αυτού πιστοποιητικού και η χορήγηση του στους πληρεξούσιους δικηγόρους της οικογένειας της θανούσας, ενέτεινε την ψευδή πολεμική της οικογένειας σε βάρος μου μέσω ενός κατάλληλα και άρτια οργανωμένου δικτύου προπαγάνδας, με βασικούς φορείς υλοποίησης της προπαγάνδας αυτής, συγκεκριμένη ομάδα δικηγόρων, δημοσιογράφων, τηλεπαρουσιαστών κι ακόμη ακόμη συγκεκριμένων προσώπων -τα οποία συνδέονται με την οικογένεια της θανούσης – με έντονη την παρουσία τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με δημόσιες αναρτήσεις τους και σχόλια τους σε διάφορες ομάδες και σελίδες, ειδικότερα στο Facebook.
Όλοι αυτοί, ο καθένας για τους δικούς του ιδιοτελείς λόγους, προέβησαν και συνεχίζουν να προβαίνουν συνειδητά σε δημιουργία εντελώς ψευδών και φανταστικών ειδήσεων και την αναπαραγωγή τους, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, κατασκευάζοντας ψευδείς ειδήσεις και γεγονότα οδηγώντας αναγκαστικά σε ψευδή και κατασκευασμένα συμπεράσματα εις βάρος μου. Καταλήγοντας να τονίσω πως εντός ευλόγου χρόνου, θα κατατεθούν από μέρους μου μηνύσεις κατά όλων των ανωτέρω για τα ποινικά αδικήματα που διαπράττουν κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μου επί δυο κι επιπλέον χρόνια, παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις μου για τις νομικές συνέπειες των πράξεων τους“.

Σχόλια