Επίσκεψη Ν. Φαρμάκη σε εν εξελίξει έργα της ΑιτωλοακαρνανίαςΈργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Αθανάσιο Μαυρομμάτη και τον Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα συνεταιριστικών οργανώσεων, Μιχαήλ Γούδα.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν την εξέλιξη των εργασιών στο έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός – Αρχοντοχώρι – Κανδήλα – Μύτικας, που αφορά δρόμο συνολικού μήκους 32 χλμ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή τμημάτων νέου ασφαλτοτάπητα, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, καθαρισμούς και επενδύσεις τάφρων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας καθώς επίσης οριζόντια και κάθετη σήμανση, ενώ θα εκτελεστούν και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και το παραλιακό μέτωπο.
Επίσης, μετέβησαν στη Βόνιτσα, όπου εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης εντός του αστικού ιστού, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα- Λευκάδα». Πρόκειται για έργο με συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες, εργασίες πρασίνου, σήμανσης-ασφάλισης όπου κρίνεται απαραίτητο για τη συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση νέων, αλλά και παρεμβάσεις στον ηλεκτροφωτισμό όπου απαιτείται σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων για τη συντήρηση του δικτύου.
Τέλος, βρέθηκαν στην Κατοχή, όπου συνάντησαν συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να εκτελούν καθαρισμούς και εργασίες πρασίνου. Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με τους εργαζόμενους, τους οποίους και ευχαρίστησε για την προσφορά τους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας υπάρχει εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο ο ίδιος θεωρεί ως πολύτιμους συνεργάτες του.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, καθώς και με τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργο Αποστολάκη, με τους οποίους συνομίλησε τόσο για την εξέλιξη των έργων όσο και για άλλα ζητήματα που αφορούν τους δύο Δήμους.

Σχόλια