Λιβανός: “έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές στα οικονομικά των ΤΟΕΒ ώστε να απομακρυνθεί κάθε υπόνοια κακοδιαχείρισης”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, αντιλαμβανόμενος, όπως σημειώνει, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Έγγειων Βελτιώσεων εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τη ΔΕΗ είχε δημιουργική συνεργασία με τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη, σχετικά με το κρίσιμο αυτό ζήτημα.....


Ο κ. Λιβανός ανέδειξε στους κ. Υπουργούς την αναγκαιότητα να συναφθεί άμεσα συμφωνία των ΟΕΒ με τη ΔΕΗ ώστε να διαφυλαχθεί η φετινή παραγωγή, και να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή του νομού. Ο βουλευτής συντάχθηκε με την πρόταση που έχει ήδη διατυπώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από κοινού με τα ΟΕΒ ώστε να γίνει πράξη η μετάβαση τους στην «πράσινη ενέργεια» και να καταστούν οικονομικά βιώσιμες.

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίοι μηχανισμοί ώστε να διασφαλιστεί ότι θα αποπληρωθούν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ, μια δημόσια επιχείρηση, αλλά και ότι οι ΟΕΒ δεν θα βρεθούν ξανά στο μέλλον σε τέτοια δεινή οικονομική κατάσταση.

Ειδικότερα, ο κ. Λιβανός πρότεινε ενδεικτικά να εξεταστεί μια λύση ανάλογη με αυτή που εφαρμόζεται για την καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τους αγρότες υπέρ ΕΛ.Γ.Α., δηλαδή η εισφορά των αγροτών υπέρ ΟΕΒ να υπολογίζεται απευθείας μέσα από την εφαρμογή που χρησιμοποιείται για την παραλαβή και επεξεργασία της Αίτησης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ).
Καθοριστικό, δε, για την αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος θα ήταν, κατά τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, η διεξαγωγή ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές στα οικονομικά των ΤΟΕΒ ώστε να απομακρυνθεί κάθε υπόνοια κακοδιαχείρισης.
agriniopress

Σχόλια