Υπεβλήθη η πρόταση για την άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Ξηρομέρου.




Δελτίο Τύπου 

Υπεβλήθη σήμερα από το Ν.Π.Δ.Δ  ΄΄Πολιτισμός , Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου΄΄ πρόταση για αίτημα επιχορήγησης και αιγίδας σχετικά με την πρόσκληση του Υπουργείο Πολιτισμού για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. 







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Αστακός , 06 Μαΐου 2020        
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ                                               
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ                                  
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας                              
T.K. 300 06                                                              
Τηλ. 2646041204                                                    
Fax: 2646041204   

Δελτίο Τύπου 

Υπεβλήθη σήμερα από το ΝΠΔΔ  ΄΄Πολιτισμός , Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου΄΄ πρόταση για αίτημα επιχορήγησης και αιγίδας σχετικά με την πρόσκληση του Υπουργείο Πολιτισμού για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπύρο Χουλιάρα που ανέλαβε εθελοντικά το σχεδιασμό και τη σύνταξη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, της πρότασης με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία και συλλογική μνήμη του Ξηρομέρου και της ευρύτερης περιοχής: μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξή τους στη δημόσια σφαίρα μέσω πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων». Στην τελική διαμόρφωση της τελικής πρότασης συμμετείχαν επίσης εθελοντικά η κ. Μαρία Αγγέλη και ο κ. Βασίλειος Ζαγκότας.

Η επιστημονική ομάδα εργασίας αποτελείται από τους: 
  • Σπύρος Χουλιάρας (Ιστορικός MSc, Αρχειονόμος, Αρχαιολόγος, υποψήφιος διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), 
  • Μαρία Αγγέλη (Εκπαιδευτικός, διδάκτορας Κοινωνικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), 
  • Βασίλειος Ζαγκότας (Εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτορας Π.Τ.Δ.Ε. Ιωαννίνων), 
  • Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, (Διδάκτορας Φιλοσοφίας, μέλος ΕΔΙΠ ΕΚΠΑ), 
  • Χάρις Πόλκα, Αρχαιολόγος, (MSc Βυζαντινής Αρχαιολογίας, υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο), 
  • Βασίλειος Σούλας (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, καθηγητής Πληροφορικής),
  • Σοφία Μπούκου, Οικονομολόγος, υπάλληλος ΙΔΟΧ φορέα υλοποίησης (ΝΠΔΔ) 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συλλόγους και φορείς του Δήμου Ξηρομέρου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας και υπέβαλαν ενδιαφέρουσες προτάσεις σχετικά με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Ξηρομέρου: 
  • Πολιτιστικός - Λαογραφικός Σύλλογος γυναικών Αστακού
  • Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος - Η ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ»
  • Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας
  • Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου  «Η Ζάβιτσα»
  • Εξωραϊστικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου  «Άγιος Γεώργιος»
  • Περιβαλλοντικός  - Πολιτιστικός Σύλλογος  Βάρνακα

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη Χολή, πρόεδρο της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας - ΠΑΝ.ΣΥ  για την βοήθειά του και για τις χρήσιμες υποδείξεις του.

Ανεξαρτήτως αν θα τύχει επιχορήγησης η συγκεκριμένη πρόταση ο σκοπός μας είναι η επιστημονική ομάδα να συνεχίσει το έργο της και να συμπεριλάβει σε επόμενες προσκλήσεις τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν από τους πιο πάνω φορείς , καθώς επίσης και η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μελέτης σχετικά  με  την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Ξηρομέρου.
Ο τόπος μας διαθέτει πλούσια και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά και χρέος  όλων μας  είναι να την προστατεύσουμε και να την αναδείξουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Σχόλια

  1. ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΥΖΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
    Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος - Η ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
    Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας
    ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥΣ
    Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου «Η Ζάβιτσα»


    Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου «Άγιος Γεώργιος»
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΕΧΟΥΣΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ .
    ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΗΤΣΗ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί 12:12 , και 12:29 το Νομικό Πρόσωπο εξέδωσε πρόσκληση που καλούσε όλους του Συλλόγους του Δήμου Ξηρομερου να υποβάλουν προτάσεις σχετκα με την πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Οι σύλλογοι που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου είναι αυτοί που επικοινώνησαν μαζί μας και μας υπέβαλαν προτάσεις , ιδέες κλπ. Για το λόγο αυτό εκφράσαμε τις θερμές μας ευχαριστίες. Συνεπώς ούτε κανένα σύλλογο έχουμε αποκλείσει , ούτε κανένα φυσικό πρόσωπο και ενεργό πολίτη που θέλει να μας στείλει τις προτάσεις του ή να βοηθήσει. Όπως αναφέρουμε στο τέλος του Δελτίου Τύπου στόχος μας είναι η δημιοργια μια ολοκληρωμένης μελέτης σχετικά με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας , όποτε χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων των Συλλόγων μας και των συμπολιτών μας . Ευχαριστώ

    Β. ΠΟΛΥΖΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε Πρόεδρεσε εισαστε υποχρεωμένος όπως ο προκατοχό σας κύριος Μουρκούσης όποια συνεργασία έκανε με συλλόγους παντα τους ζητούσε το καταστατικό διοικητικους και οικονομικούς απολογισμούς και πρακτικά του νόμιμα εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου πράγμα εσεις όπως φαίνεται δεν πράξατε

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ /τη 1.11 οι συγκεκριμένοι Σύλλογοι δεν έλαβαν καμία επιχορήγηση ή οικονομική ενίσχυση από το Νομικό Πρόσωπο , απλά τους ευχαιστήσαμε διότι επικοινώνησαν μαζί μας και μας έστειλαν κάποιες ιδέες για την άυλή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Νομίζω ότι είναι κατανοητό . Ευχαριστώ.

      Β. ΠΟΛΥΖΟΣ

      Διαγραφή
  4. ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΚΕΡΑΙΟ ΠΟΣΤΟ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε πρόεδρε εσείς απευθυνθηκατε σε συλλόγους και όταν σύλλογος εννοούμε νόμιμα εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια που να έχουν όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό τους.
    Σε διαφορετική περίπτωση έπρεπε να απευθύνεται πρόσκληση σε κάθε Δημότη θα ήταν ποιο έντιμο αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου