Γιώργος Βαρεμένος:Κατεπείγουσα ανάγκη στήριξης των ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατεπείγουσα ανάγκη στήριξης των ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας

04 Μαΐου 2020


Η απειλή καταστροφής της παραγωγής μετά τη διακοπή ηλεκτροδότησης στους ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Κατοχής, Λεσινίου και Φυτειών, δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιηθεί από την πλευρά των αρμοδίων.
Υπάρχουν τα μεγάλα δομικά προβλήματα στους ΤΟΕΒ, τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν με έναν συνδυασμό κατεπείγουσας παρέμβασης για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης με την ταυτόχρονη εκπόνηση μιάς μεσομακροπρόθεσμης λύσης.
Η πρωτοπόρα νομοθέτηση για τις ενεργειακές κοινότητες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έδινε διέξοδο λύσης στο θέμα του κόστους άρδευσης και, δε κάποιες περιοχές, εκμεταλλεύθηκαν ήδη αυτή την ευκαιρία.
Σε άλλες, η κατάσταση των οικονομικών των ΤΟΕΒ ή άλλα προβλήματα, δεν επέτρεπαν προφανώς δανειοδότηση και ορθώνονται εμπόδια. Θα μπορούσε να εξετασθεί η λύση ενεργειακών κοινοτήτων με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.
Οικονομικός έλεγχος στους ΤΟΕΒ μπορεί να γίνει, όπως και εξέταση των ιτιών, που οδήγησαν στην εγκατάλειψη του δικτύου από το 1972 ως και την μεγάλη κρίση.
               Γιώργος Βαρεμένος
 Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ
        Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών

Σχόλια

  1. Υπάρχουν και στον Άγιο Στέφανο Παπαδάτου Ξηρομέρου καλλιέργειες που έχουν πληγεί από την ξηρασία του 2018,2019. Και το ίδιο θα γίνει και το 2020. Ο πρόεδρος δεν μέριμνα να τροφοδοτήσει τά αυλάκια με Με νερό. Έχουν στερέψει. Η κτηνοτροφία απειλητε χωρίς νερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου