Παραλίες: Γέμισαν από κόσμο σε Βουλιαγμένη, Καβούρι και Λούτσα


Το πρώτο σαββατοκύριακο άρσης των μέτρων οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις παραλίες, χωρίς αποστάσεις
Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει... επικίνδυνα και τον κόσμο να είναι κλεισμένος στα σπίτια του τον τελευταίο ενάμιση μήνα λόγω κορονοϊού, ήταν δεδομένο ότι οι παραλίες θα γεμίσουν. Όπως και τελικά έγινε απ' ό,τι φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, όπου οι Αθηναίοι μετά 52 ημέρες καραντίνας, το πρώτο σαββατοκύριακο άρσης των μέτρων ξεχύθηκαν στις παραλίες.
Τόσο στην ανατολική πλευρά, όπως στη Λούτσα, όσο και στη νότια, από Παλαιό Φάληρο μέχρι Σούνιο, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου το Σάββατο το πρωί επέλεξαν να δροσιστούν στα ήρεμα νερά του Σαρωνικού και του Ευβοϊκού.
paralia-notia-11.jpg
Copyright: Intime
paralia-notia-13.jpg
Copyright: Ιntime
paralia-notia-7.jpg
Copyright: Ιntime
5077792.jpg
Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi
5077790.jpg
Copyright: Εurokinissi

5077793.jpg
Copyright: Εurokinissi
Περιπολίες... στην παραλία
Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. έχει τεθεί ήδη σε ισχύ για το Σαββατοκύριακο (9-10/5). Σε όλο παραλιακό μέτωπο της Αττικής αναπτύσσονται περιπολικά και με τα γνωστά πλέον ηχητικά μηνύματα οι αστυνομικοί θα προτρέπουν τον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις, τις εντολές των ειδικών και τους ατομικούς κανόνες υγιεινής.
Το σχέδιο προβλέπει και αυστηρή επιτήρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι προορισμοί των οποίων είναι παραλιακοί. Όσοι εισέρχονται στα ΜΜΜ είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Απολύμανση ξαπλώστρας προτείνουν οι ειδικοί

Πάντως, οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των παραλιών είναι πυρετώδεις και άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τη χρήση ή μη της ξαπλώστρας. «Ο καθένας έρχεται με την πετσέτα του, με ό,τι επιθυμεί για να χαρεί τις παραλίες μας. Δεν είχαμε, δεν έχουμε και το επόμενο διάστημα δεν θα έχουμε ξαπλώστρες», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας. 
«Οι ξαπλώστρες και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θα πρέπει να καθαρίζονται με αντισηπτικό. Καλό είναι να έχουμε μια δική μας πετσέτα», σημειώνει με τη σειρά του και ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας. Πόσο επικίνδυνο είναι, όμως, το μπάνιο στη θάλασσα την εποχή του κορονοϊού; Σύμφωνα με τον κ. Τούντα «άφοβα μπάνιο, άφοβα στις πισίνες αρκεί να μην πλησιάζουμε κοντά άλλους λουόμενους, οι οποίοι δεν είναι από το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον». 

Περιπολίες και drones στις παραλίες

Ομπρέλες με απόσταση και λουόμενοι με μάσκες. Αυτά είναι δύο στιγμιότυπα που θα τα βλέπουμε πολύ συχνά στις παραλίες το καλοκαίρι που έρχεται. Στις παραλίες και ειδικά στο μπροστινό μέρος, όπως μπορείτε να δείτε από το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, δεν θα υπάρξουν ξαπλώστρες η μία δίπλα στην άλλη. Οι ομπρέλες, μάλιστα, έχουν απόσταση ασφαλείας έως και 10 μέτρα.  Με το θερμόμετρο, μάλιστα, να ανεβαίνει το στοίχημα είναι να μην μεταφερθούν τα φαινόμενα συνωστισμού από τις πλατείες στις παραλίες. Γι' αυτό το λόγο ρίχνονται στη μάχη όλα τα μέσα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, οι ναυαγοσώστες θα πιάσουν δουλειά ενώ θα επιστρατευτούν και drone ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις συνωστισμού.
«Παρακολουθούμε ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει στο OPEN ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει: «Θα σηκώνουμε drone ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα διαπιστώνουμε αν όλα πηγαίνουν καλά».  Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τονίζει: «Δεν υπάρχει κάποια οδηγία πέραν της σύστασης που υπάρχει αλλά και της δυνατότητας έως 10 ατόμων να βρίσκονται κοντά».

Σχόλια

  1. Ο σύγχρονος και προοδευτικός κόσμος αξιοποιεί σωστά τις παραλίες του
    Και κρατάει καθαρό το φυσικό θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου