Γιώργος Βαρεμένος:Δηλώσεις στην πρωινή εκπομπή “Mega Mag” του «MEGA Channel»



Ούτε κάν καπιταλισμός, κ. Θεοδωρικάκο!


Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την τύχη κανενός επιχειρηματία, επειδή έχουμε καπιταλισμό! Μπορεί και παραμπορεί, εκεί που θέλει. Κρατούσε για 10 μήνες παγωμένο τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ», μέχρι να συστήσει 5-μελή επιτροπή ελέγχου των έργων και. εμμέσως, της επιχειρηματικότητας. Να ζήσουν δηλ. κάποιοι και οι υπόλοιποι να περιπέσουν στην κατηγορία των “ζόμπι” και, άρα, στον Καιάδα.
Στα δημόσια έργα, οι ισχυροί να πάρουν τα μεγάλα, αλλά και τα πιο μικρά, όπου κι αν βρίσκονται, ακόνη κι αν δεν συμφέρουν πολύ για λόγους οικονομίας κλίμακας, μόνο και μόνο για τον πλήρη έλεγχο της αγοράς.
Στην κυβέρνηση κυριαρχεί η αλαζονεία και το αίσθημα του ανεξέλεγκτου, το οποίο τροφοδοτήθηκε από ένα μηντιακό πραξικόπημα που διέπραξαν εν μέσω πανδημίας. Δόθηκαν χρήματα, όχι απ’ το ταμείο της ΝΔ, που προεκλογικά ήταν χρεωκοπημένο (δεν ξέρω αν γέμισε μετεκλογικά), αλλά απ’ το Δημόσιο Ταμείο. Έχουμε κάθε δικαίωμα να φέρνουμε στο προσκήνιο, όχι άπαξ και μεμονωμένα αλλά

ενιαία και διαρκώς, το ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ως προς τον κατάλογο αυτών των ενισχύσεων. Αφού η ίδια η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα λεφτά δόθηκαν όχι απ’ το λεφτόδενδρο, αλλά από το Κράτος για τη στήριξη πληττόμενων επιχειρήσεων, το αίτημα αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.
Ο καπιταλισμός του κ. Θεοδωρικάκου δεν είναι κάν καπιταλισμός. Είναι η σύμπηξη του κράτους με μια συγκεκριμένη επιχειρηματικότητα κατά τα πρότυπα των λατινοαμερικάνικων μπανανιών. Στόχος η οικοδόμηση προσωπικού κράτους, με αποκλεισμό της αντιπολίτευσης και την αντικατάσταση της προγραμματικής αντιπαράθεσης με μια θηριώδη και αμοραλιστική προπαγάνδα.
Οι μικρο-μεσαίοι, που βρίσκονται πίσω απ’ τον κυβερνητικό όρο “ζόμπι”, θα βγουν στο δρόμο για ν΄ αναζητήσουν μεροκάματο. Ποιό μεροκάματο και πού; Ο υπεσχημένος προεκλογικά παράδεισος της μεσαίας τάξης, άρχισε να αχνοφέρνει στα χρώματα της κόλασης.


Σχόλια