2003 διαμαρτυρία πολιτών του Αστακού κατά των ιχθυοκαλλιεργειών



2003--Καλοκαίρι Με επικεφαλής τον τοτε Δήμαρχο Αστακού Πυθαγόρα Σαμαρά, εκατοντάδες κάτοικοι του Αστακού ξεσηκώθηκαν ενάντια στην εγκατάσταση(επέκταση) νεας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον Αστακό. !!! Κυριακή πρωί ,μια μεγάλη πορεία απο ΙΧ. αυτοκίνητα, φορτηγά , αγροτικά κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας που είχε πάρει την άδεια για νεα μοναδα και απέκλεισαν τον δρομο Βονιτσας-Αστακου Καθολικό αίτημα η μη εγκατάσταση Νέας μονάδας.
Στην συνέχεια και αφου παρεμειναν εκεί ενα χρονικό διάστημα  περίπου δυο ωρών έχοντας  αποκλεισμένο τον δρόμο , με απόφαση των επικεφαλής της κινητοποίησης;  κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Αστακου , καταλαμβάνοντας αυτή την φορά  το συγκεκριμένο σημείο   οπου το πλοιο της γραμμής Ιθακης-κεφαλλονιας Αστακού προσελκύει για αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών και οχημάτων στο καθημερινό δρομολόγιο του . Η κινητοποίηση έληξε  με ομιλίες οτι θα αποτραπεί η εγκατάσταση της μονάδας !!! Φυσικά με την πάροδο του χρόνου  όλα αυτά  αποδείχθηκαν φούσκες διοτι ενα μεγάλο μέρος των διαμαρτυρομένων οχι μόνο δεν συνέχισε τον αγώνα κατά της εγκατάστασης η επέκτασης νεων  μονάδων αλλα ευεργετηθηκαν με το  να προσληφθουν στην εταιρεία. Οι πρωτεργάτες της επαναστατικής γυμναστικής παντως δεν απόλαυσαν τους καρπούς των διαμαρτυριών διότι η συνέχεια τους επεφύλαξε μαύρα σύννεφα.




Σχόλια

  1. Στην επιτροπή αγώνα κατά των ιχθυοκαλιργειων ήταν και ο πρώην αντιδήμαρχος Λαϊνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δεν βάλαμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, ποτέ δεν καθίσαμε κάτω να δούμε που πάμε και δυστυχώς η περιοχή μαραζώνει. Τωρα είναι πιο δύσκολο να αλλάξουμε αλλά ποτέ δεν είναι αργά! Δεν θα έπρεπε να συζητούμε ποιος είναι υπερ η κατά αλλα ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα που θα αποφέρει ώφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σωστή βάση είναι η πολύμορφη ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας
      -αγροτική ανάπτυξη
      -ανάπτυξη της κτηνοτροφίας
      -ανάπτυξη των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας
      -ποιοτική τουριστική ανάπτυξη
      και άλλες ενδεχομένως μορφές οικονομικής ανάπτυξης.
      Με μια ομως βασικη προυπόθεση ολων αυτών:
      -Να μήν αλληλοεπιδρά αρνητικά
      η καθε μορφής αναπτυξη σε βάρος της αλλης ανάπτυξής.
      χρειάζεται δηλαδή πιο σωστή χωροθέτηση
      και αυτό γίνεται καλλίτερα μόνο με καλόπιστο δημοκρατικό διάλογο.

      Διαγραφή
  3. Βάλατε τον επιτάφιο του 2006, βάλατε τις ιχθυοκαλλιέργειες το 2003, άμα βρείτε και φωτό από τα βαπτισια σας βάλτε τις να τις δούμε κι αυτές!Ημαρτον τι εξυπηρετεί όλο αυτό;Το όνομα μας να παίζει τελικά κι ας είναι ότι να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΧ ΡΕ ΑΝΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου