Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη: Η αστυνομία «έχει» τον βασικό ύποπτο


Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Η αστυνομία έχει στα χέρια της εκείνες της πληροφορίες που χρειάζεται για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Πολύ κοντά στον ...νούμερο ένα ύποπτο. Πόσοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.
Συνολικά πέντε γυναίκες έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 33χρονης Ιωάννας Π., στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου εργάζεται στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα. Από τις πέντε ύποπτες ξεχωρίζει μία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει αδιάσειστα στοιχεία που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν το έγκλημα. Έτσι, οι αστυνομικοί κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους και εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τη συνέχεια.

Υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι ... αποδείξεις

Για τη Νο1 ύποπτη υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις. Θεωρητικά είχε κίνητρο να επιτεθεί στην Ιωάννα, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να διαφωτίσει το έργο της αστυνομίας. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε στο παρελθόν κόντρα με την 33χρονη, όπως προέκυψε από καταθέσεις.

Το υλικό από τα βίντεο δεν έχει ρίξει όσο φως θα ήθελαν οι αστυνομικοί στην έρευνα, ενώ οι μάρτυρες αποδείχτηκαν λίγοι και όχι ιδιαίτερα διαφωτιστικοί. Κάποιοι εξ αυτών, ωστόσο, αποτέλεσαν εξαίρεση και έδωσαν κατεύθυνση στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Το σημείο-«κλειδί» στις έρευνες είναι τα αποτελέσματα από τη σάρωση των κινητών τηλεφώνων.
Οι αστυνομικοί περιμένουν να δουν εάν θα προκύψει ταυτοποίηση σήματος από την ώρα της επίθεσης στην Καλλιθέα με το κινητό τηλέφωνο της Νο1 υπόπτου. Παράλληλα, στο ίδιο κάδρο υπόπτων βρίσκονται άλλες τέσσερις γυναίκες. Οι άντρες της Ασφάλειας περιμένουν με αγωνία και τυχόν ταυτοποίηση των κινητών τηλεφώνων κάποιας εκ των τεσσάρων υπόπτων.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχει γίνει πρόοδος στις έρευνες σε σχέση με το πώς έφτασε η δράστις στο σημείο της επίθεσης αλλά και στο πως έφυγε. Η δράστις φαίνεται ότι έλαβε όλα τα μέτρα προκειμένου οι αστυνομικοί να μη μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη της από τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποίησε, γεγονός που επιβεβαιώνει την καλή οργάνωση της επίθεσης.
Η 33χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου θα την επισκεφτούν εντός της εβδομάδας άντρες της Ασφάλειας για να της πάρουν νέα κατάθεση.

Σχόλια