Με «μπαλώματα» και φέτος ο δρόμος προς τον Λούρο


Επικίνδυνος για ακόμη ένα καλοκαίρι – παρά τα «μπαλώματα» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – θα παραμείνει ο δρόμος Νεοχώρι – Λούρος από όπου διέρχονται χιλιάδες οχήματα κατά τους θερινούς μήνες.
Σε άθλια κατάσταση θα υποδεχθεί και φέτος χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα, το οδικό δίκτυο που οδηγεί από το Νεοχώρι στην παραλία του Λούρου, παρά «μπαλώματα» και τις κακοτεχνίες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το οδόστρωμα ταλαιπωρεί αρκετά χρόνια λουόμενους, αλλά και αγρότες της περιοχής, καθώς έχει υποστεί διάβρωση και έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες λακκούβες που έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, αλλά έχουν χαθεί και ανθρώπινες ζωές.
Για το θέμα αυτό, έκανε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Πρόεδρος του Κόμματος “Ελληνική Λύση” και Βουλευτής Λάρισας, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος επισήμανε την καθυστέρηση των έργων συντήρησης του δρόμου προς τον Λούρο (ΕΔΩ).
Η όλη έκταση που έχει πάρει το θέμα και μετά την ασφαλτόστρωση σε μεγάλο μέρος του δρόμου προς το Διόνι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προχώρησε σε ορισμένα «μπαλώματα» κατά μήκος του δρόμου που ναι μεν βελτιώνουν την κατάσταση, αλλά πρόκειται για ημίμετρα που εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
19.06.2020

Του χρόνου… πίσσα!

Σχετικά με το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΡΟΥ» το οποίο ενέκρινε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Αποστόλη Κατσιφάρα, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2019, βρίσκεται πλέον σε “καλό δρόμο” καθώς έχει εγκριθεί η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Μεσολογγίου και του ΓΟΕΒ και αναμένεται στους επόμενους μήνες η εκτέλεση του έργου προϋπολογισμού 4.500.000,00€ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.
Το έργο αφορά στην βελτίωση του δρόμου από το Νεοχώρι (Περιμετρική Νεοχωρίου) προς την παραλία του Λούρου μήκους περίπου 17 χλμ. Με την υλοποίησή του θα βελτιωθεί η βατότητα της οδού και θα καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων.

Σχόλια