Απάντηση Γ. Βαρεμένου στις δηλώσεις Καραμανλή για την ΕΥΔΑΠΟι νοσταλγοί της ΟΥΛΕΝ

Κατ’ αρχάς, θα συνιστούσα στον κ. υπουργό να μην κατηγορεί τους αντιπάλους του για fake news, διότι όταν το κάνει αυτό η ΝΔ είναι σαν χαρακτηρίζει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Ιδού τι συμβαίνει με το νερό: Παρακάμπτεται πανηγυρικά η ΕΥΔΑΠ, όπως έγινε και με τον ΕΟΤ στο θέμα του διαφημιστικού σποτ για τον τουρισμό και βάζουν απ’ την πίσω πόρτα, ωσάν τον κλέφτη, τον ιδιώτη να αναλάβει την διαδικασία μεταφοράς του νερού και, έμμεσα, να συνδιαμορφώνει το κόστος και την ποιότητά του. Με λίγα λόγια, ιδιωτικοποιούν ό,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, διότι στην περίπτωση των ταμιευτήρων προσκρούουν στο Σύνταγμα και των δικτύων στην απόφαση του ΣτΕ για την πλειοψηφική παρουσία του Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Κανένα ΤΑΙΠΕΔ δεν τους επέβαλε να κάνουν κάτι τέτοιο, απλώς το κάνουν λόγω της κεκτημένης θατσερικής τους ταχύτητας (θυμίζουμε ότι, αντιθέτως, ο Κων. Καραμανλής, θείος του σημερινού, είχε κατηγορηθεί για σοσιαλμανία) και διότι πιστεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι με τέτοια ντήλς, μέσω και του ελέγχου της επιχειρηματικότητας, θα έχει και την πολιτική επιτυχία της Θάτσερ.
Το νερό έχει χαρακτηρισθεί σε κάποιες χώρες όπως η Σλοβενία, ως ανθρώπινο δικαίωμα και σε άλλες ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό εκτός συναλλαγής και, πολύ περισσότερο, εκτός συναλλαγών σαν αυτές που προωθεί το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Ας μην κάνουν λοιπόν λόγο για fake news, γιατί ξέρουν ότι δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κ.ρεμασμένου.
Φραγμό στην επιχείρηση της κυβέρνησης να ρίξει στην ρουλέτα των ιδιωτικών συμφερόντων και το νερό, μπορεί να βάλει ο ελληνικός λαός, όσο κι αν θεωρούν ότι τον έχουν στην τσέπη, εργαλειοποιώντας την πανδημία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στα εξωτερικά θέματα και το προσφυγικό. Με την φόρα που πήραν ολοταχώς προς το παρελθόν, δεν αποκλείεται να κατελήφθησαν από νοσταλγία για την ΟΥΛΕΝ
Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ
Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών

Σχόλια