Τι δουλειά έχουν οι γονείς και οι δήμοι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών;


Κάθε φορά που κατεβάζει μια κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία υπάρχουν αντιδράσεις και κατηγορίες ότι δεν έγινε διάλογος, με αποτέλεσμα η κοινωνία να έχει κουραστεί και να μην παρακολουθεί καν τι συμβαίνει.
Αλλά και κάθε φορά πολλοί εκμεταλλεύονται τα συνδικαλιστικά τερτίπια και επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς ακόμα και για όσα στραβά εκείνοι δεν φταίνε.
Το σύνολο του νομοσχεδίου που κατεβαίνει αυτές τις μέρες είναι αδύνατον να σχολιαστεί εδώ σε λίγες γραμμές, μπορούμε όμως να σχολιάσουμε-έχοντας υπόψη και την τοπική εμπειρία π.χ. στο Αγρίνιο-το φετίχ της όλης υπόθεσης, την «αξιολόγηση». Το επιχείρημα «μας αξιολογεί η κοινωνία», αρχικώς, δεν ευσταθεί όταν έχει διαπιστωθεί έλλειμμα στην Παιδεία.
Την όποια αξιολόγηση, όμως, πρέπει να την κάνουν εγκεκριμένοι ειδικοί και μόνο αυτοί. Μαθαίνουμε ότι στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για συμμετοχή στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από γονείς και δήμους! Θα πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή, το τελειωτικό χτύπημα στην Παιδεία και καλά θα κάνουν οι της κυβέρνησης να το μαζέψουν τώρα, πριν είναι αργά!
Καλά, για τους δήμους και τις διάφορες κομματικές παρατάξεις το να μπουν και να ελέγξουν τους δασκάλους και τους καθηγητές, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ανατριχιάζουμε και μόνο στην ιδέα! Αλλά φανταστείτε να μαζεύεται ο σύλλογος γονέων σε ένα οποιοδήποτε σχολείο και να τσεκάρει τους εκπαιδευτικούς, ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει! Φανταστείτε όλους αυτούς τους σαλταρισμένους ή και ψεκασμένους γονιούς να κρίνουν τους δασκάλους!
Να προσπαθεί ο καθένας να περάσει την ατζέντα του, τα κολλήματα και τις παλαβομάρες του στον εκπαιδευτικό! Για να μην πούμε για τις κομματικές οργανώσεις που ήδη κάνουν κουμάντο σε κάποιους συλλόγους και προσπαθούν να περάσουν την ιδεολογία τους μέσα στο σχολείο που «ελέγχουν»…
Γι’ αυτό μακριά, πολλοί μακριά και οι δήμοι και οι σύλλογοι γονέων από την κρίση των δασκάλων και των καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί ίσως ήρθε η ώρα να ζητήσουν μόνοι τους αληθινή επιστημονική αξιολόγηση για να γλιτώσουμε από την πολιτική ατζέντα διάφορων που είναι ήδη στην εξώπορτα των σχολείων, φανταστείτε τι θα γίνει αν μπουν και μέσα!
η συντακτική παιδεμένη μονάδα
https://www.agriniopress.gr

Σχόλια

  1. ας τα δούν αυτά
    όσοι αριστεροί δέν ψήφισαν αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καθηγητής Ιατρικής κος Παναγιώτης Στάϊκος τι λέει άραγε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου