Δήμος Ξηρομέρου : Διαφωνία υπήρξε στο δημοτικό Συμβούλιο για το ποιο ψήφισμα θα ψηφιστεί για τις απολύσεις στην εταιρεία ΝΥΡΕΥΣ Α.Ε.Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ξηρομέρου στην αίθουσα συνεδριάσεων , κεκλεισμένων των θυρών για τους πολίτες, λόγο των μέτρων που έχουν παρθεί για τον Covid 19 .
Ήταν μια ήσυχη συνεδρίαση χωρίς σοβαρά θέματα προς συζήτηση και διαφωνίες ανάμεσα στις παρατάξεις,  αν  εξαιρέσουμε στο  δέκατο θέμα της που εκεί δεν  υπήρξε ομόφωνη απόφαση για έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των εργαζομένων φύλαξης της εταιρείας ΝΥΡΕΥΣ Α.Ε.
Συγκεκριμένα υπήρχαν τρεις προτάσεις η πρώτη πρόταση από την δημοτική αρχή , η δεύτερη από την αντιπολίτευση και η Τρίτη  από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομέρου του Κυρίου Σταικου δεν κατέθεσε Ψήφισμα  διαμαρτυρίας.
Τελικά πέρασε το Ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής με 16 ψήφους στηρίζοντας την απόφαση αυτή και η παράταξη του κυρίου Σταικου.
Το Ψήφισμα της Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο ψηφίστηκε από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης .
Η Λαϊκή συσπείρωση αποχώρησε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας  .
Ακολουθούν τα δύο ψηφίσματα των δύο παρατάξεων .
Τα Συμπεράσματα δικά σας.

ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ
                                               ΨΗΦΙΣΜΑ
Ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι η εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων στο τομέα φύλαξης.
Με την αιτιολογία ότι προχωρά σε εκσυγχρονισμό του συγκεκριμένου τομέα και θα αναθέσει την φύλαξη σε εταιρεία  SECURITY
 ( Σεκιούριτι ).
Η παράταξή μας δηλώνει πως είναι αντίθετη με τις απολύσεις των παραπάνω εργαζομένων και ζητά από την εταιρεία την ανάκληση της παραπάνω απόφασης.
Σε αντίθετη περίπτωση καλεί την εταιρεία να εξασφαλίσει  όλες τις παραπάνω θέσεις εργασίας, τοποθετώντας τους όλους τους εργαζόμενους σε άλλους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας .

                             ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 10Ο ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εταιρείας  ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε. να απολύσει τους εργαζόμενους στη φύλαξη των εγκαταστάσεών της και να την αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία.
Αυτό το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, κύρια στους εργαζόμενους στον τομέα αυτό και στις οικογένειές τους, αλλά και στην τοπική κοινωνία γενικότερα.
Ο κύριος λόγος που η πλειοψηφία των φορέων της περιοχής  μας δεν αντέδρασε στην ίδρυση τόσο πολλών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας , σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον και προοπτική ,ήταν γιατί απασχολούσαν ντόπιους εργαζόμενους και συντηρούνταν έτσι πολλές οικογένειες.
Θεωρούμε πως η σχέση αυτή πρέπει να συνεχιστεί και οι εταιρείες του τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών να συνεχίσουν να απασχολούν ντόπιους εργαζόμενους , όπως άλλωστε κάνουν μέχρι σήμερα. Πόσο μάλλον μια μεγάλη εταιρεία, όπως είναι ο Νηρέας, με πολλές μονάδες στην περιοχή μας και μεγάλες εγκαταστάσεις.
Ύστερα από την κατάσταση που δημιουργήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου αποφασίζει:
1)      Στηρίζει ανεπιφύλακτα τους  εργαζόμενους στην επιχείρηση ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε. , τον αγώνα που δίνουν για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους και στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό τους.
2)       Επισημαίνει ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία, που υπάρχει σήμερα, δεν επιτρέπει απολύσεις. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και βρίσκεται στα όριά της  βιώνοντας περίοδο μεγάλης φτώχειας και ανέχειας .
3)      Ζητάει από την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να εξετάσει την προοπτική συνέχισης της απασχόλησης των εργαζομένων . Καμία απόλυση, καμία χαμένη θέση εργασίας .
4)      Τέλος, να κινηθεί σε κάθε κατεύθυνση και με κάθε μέσο για την ανάκληση της απόφασης απόλυσης των εργαζομένων, για την αποκατάσταση της ομαλότητας και τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας , υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Σχόλια

 1. Ωραίος ο σταικος εδώ πούλησε τα μαντριά τον σκουτερεον στον Νηρέα εσείς περιμένατε να υποστηρίξει τους φύλακες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η παράταξή Αν υπάρχει παράταξη του Σταικου γιατί δεν κατέθεσε πρόταση Για να μην δυσαρεστήσει την εταιρεία? Και στην ανακοίνωση του Ο Σταικος ήταν και με τον χωρωφυλαξ και με τον αστυφυλαξ Ε γιατρέ τι λες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξεκάθαρη η θέση της παράταξής δυνατό Ξηρόμερο απλή και κατανοητή ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απογοητευτικη η θεση του κ Σταικου και των μελων της παραταξης να συρθουν πισω απο την αοριστολογια της συμπολιτευσης .κακοι εισηγητες δημοτικοι συμβουλοι οδηγουν τον Σταικο σε λαθος μονοπατια κριμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Σταικος και η παράταξη του στήριξαν από την πρώτη στιγμή τους εργαζόμενους και θα εξακολουθούν να τους στηρίζουν .!!!!
  Έκαναν και εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση ,αν η Εταιρία επιμείνει στην απόλυση των φυλάκων ,για να απορροφηθεί ένα μέρος σχεδόν οι μισοί από την Εταιρία Securyti αν αναλάβει αυτή την φύλαξη και οι υπόλοιποι εκτός από τους 4 που είναι κοντά στην συνταξιοδότηση οι οποίοι θα ω φεληθούν ,να απορροφηθούν από τον ΝΗΡΕΑ σε άλλες θέσεις και αν έμεναν κάποια άτομα κοντά στην σύνταξη χωρίς δουλειά να τους πάρει ο Δήμος και η Περιφέρεια με 8μηνα για να έχουν και εισόδημα ,αλλά και ένσημα για την συνταξιοδότηση τους .
  Έτσι όταν ο Δήμαρχος μας είπε, ότι κατά την συνάντηση με τους εργαζόμενους είχε την προφορική συμφωνία των εργαζόμενων και έτσι ψηφίσαμε και εμείς σε πνεύμα συναίνεσης το κοινό ψήφισμα ,μη παίζοντας παιγνίδια πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων.
  Θέλω να δω εσάς τους συκοφάντες, τι θα κάνετε αν ο ΝΗΡΕΑΣ προχωρήσει στην απόλυση των φυλάκων ;
  Θα συμπαραταχθείτε με την ρεαλιστική πρόταση μας ,που δείχνει το πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος στην ανεργία ;
  Η λάσπη σε εμάς δεν κολλάει ,γιατί ήμασταν οι πρώτοι που εκδώσαμε ψήφισμα συμπαράστασης και επιπλέον ήρθαμε με δεύτερη ανάρτηση μας να τονίσουμε, πως δεν αρκεί μια απλή έκφραση συμπαράστασης ,αλλά στήριξη για ρεαλιστική λύση .
  Σιωπή λοιπόν λαϊκιστές και μην παίζεται με τον πόνο κάποιων ανθρώπων ,οι οποίοι κινδυνεύουν μετά από 20 χρόνια δουλειάς να βρεθούν άνεργοι στον δρόμο .
  Παναγιώτης Σταικος
  Επικεφαλής της Παράταξης
  Αναζωογόνηση Ξηρομέρου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι Ενοείς κ. Σταικο.? να υποχρεωθούνε κιόλας για τους ψηφους στο δήμο ?

   Διαγραφή
 6. 16 συμβουλοι για το ψηφισμα
  ελειπαν συμβουλοι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η θέση σας κ Σταικο ακόμα είναι εταιροβαρης υπέρ της εταιρείας Τι θα πει αν θέλει αν μπορεί και αν δυναται Εσείς σαν Δήμαρχος και οι επόμενοι από εσάς Δήμαρχοι δώσατε γη και ύδωρ στα ψάρια Και ακόμα και τώρα τους χαιδευετε Γιατί άραγε! Και εσείς και η εταιρεία να αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας στον τόπο χωρίς μισόλογα γιατί ενώ εταιρεία είναι ξεκάθαρη εσείς ΟΧΙ Οι ανακοινώσεις σας θα έπρεπε και στο γράμμα και το πνεύμα να είναι υπέρ των εργαζομένων και όχι σαν χαμαιλεοντες αλλά να ανακοινωνετε αλλά να εννοείτε και αλλα να ψηφίζετε Σας παρακαλώ έχω την αίσθηση ότι υπερτιματε τον εαυτό σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κανονικά ο κ. Σταϊκος σαν εργατικός που είναι και νοικοκύρης στην δουλειά του και στα όλα του, θα έπρεπε κανονικά να στηρίξει την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου