Συνάντηση Γ. Βαρεμένου με την Ενωση Συνεταιρισμών Μεσολογγίου

      Συνάντηση με τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Ένωσης Συνεταιρισμών Μεσολογγίου είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος. 
Κατά την συζήτηση τέθηκε το οξύ πρόβλημα με την εληά Καλαμών, που από συγκυριακό τείνει να μετατραπεί σε δομικό, με ανυπολόγιστες ζημιές για τον τόπο. Στην δραματική πτώση των τιμών ήρθε να προστεθεί και ο κορωνοΪός, που διόγκωσε το αδιάθετο προϊόν. Η στροφή στον νομό προς την δενδροκαλλιέργεια, θέτει το ζήτημα της τυποποίησης και της ένταξης σε επενδυτικά προγράμματα.
Ο κ. Βαρεμένος σημείωσε ότι το ποσοστό έγκρισης υποβεβλημένων σχεδίων για τα προγράμματα Leader στο νομό μας είναι το χαμηλότερο στην Ελλάδα και είναι ανάγκη η κυβέρνηση να αντιληφθεί το επείγον της συγκυρίας και να περιλάβει και τους “επιλαχόντες”. Οι αγρότες, με αφορμή και την ξηρασία, διατυπώνουν παράπονα για τον ΕΛΓΑ και θεωρούν ότι στην Αιτωλοακαρνανία διαπιστώνεται έλλειψη ανταποδοτικότητας από την πλευρά του Οργανισμού. Όσο για τη χρηματοδότηση, τα κριτήρια που τίθενται είναι αμείλικτα, με αποτέλεσμα να την καθιστούν απαγορευτική στις περισσότερες των περιπτώσεων.
 

Σχόλια