Συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Απόστολο Κατσιφάρα

Συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Απόστολο Κατσιφάρα
Την Τετάρτη 10 Ιουνίου του 2020 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απόστολο Κατσιφάρα, με κύριο θέμα της συνάντησης τα θεσμικά αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου  και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.
Ο πρόεδρος κ. Σπυρόπουλος Βασίλειος  και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου που ήταν παρών  καλωσόρισαν  τον  κ. Κατσιφάρα  και τα μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος κ.  Μπαλαμπάνη Νικόλαο, κ. Λύτρα Ιωάννη  και κ. Σώζο Βασίλειο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συλλόγου και τα μέλη της Διοίκησης παρουσίασαν στον κ. Κατσιφάρα, την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην τοπική οικονομία της πόλης.
Δεδομένου ότι στις ημέρες μας κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα της ρευστότητας σε συνδυασμό με την μείωση της κατανάλωσης ζητήθηκε από τον πρώην Περιφερειάρχη η συμβολή του ώστε να τονωθούν οι επιχειρήσεις με μέτρα τα οποία θα εστιάσουν στην ανάπτυξη της κατανάλωσης και της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις της Ι.Π. Μεσολογγίου.
Το υπόμνημα θέσεων και προτάσεων του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου για τα φλέγοντα προβλήματα της πόλης είναι :
1.      Η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου σύνδεσης της πόλης του Μεσολογγίου με την Ιόνια Οδό στη θέση «Χαλαζιά» σύμφωνα και με τη μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καθίσταται αναγκαία για τους παρακάτω λόγους:
Α) Εξυπηρέτηση πληθυσμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και επισκεπτών του
Β) Εμπορική διασύνδεση λιμένων Μεσολογγίου-Αστακού και μαρίνας Μεσολογγίου
Γ) Εξυπηρέτηση της ΒΙ.ΠΕ. Μεσολογγίου και του στόλου βαρέων οχημάτων
Δ) Αποφυγή απομόνωσης Ι.Π. Μεσολογγίου με τα ιδιαίτερα ιστορικά και περιβαλλοντικά στοιχεία που αυτή διαθέτει.
2.      Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη περιοχή Μεσόκαμπος όπου στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί ως βιομηχανική περιοχή.
3.      Ανάπτυξη λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου: συγκρότηση σχεδίου για συνολική ανάπτυξη της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
4.      Καθορισμός Γεωγραφικής προέλευσης ελιάς καλαμών όπου θα δώσει προστιθέμενη αξία στον προϊόν.
5.      Δημιουργία προγράμματος ‘’Ψηφιακή Αναβάθμιση Επιχειρήσεων’’ το οποίο να είναι 100% επιδοτούμενο από το  ΕΣΠΑ 2014-2020 .
6.      Ενίσχυση της δαπάνης της Περιφέρειας για  Τουριστική Προβολή της πόλης του Μεσολογγίου ώστε να δοθεί προστιθέμενη αξία στην ιστορική και τουριστική αξία στην περιοχή μας.
Λαβών το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι εμείς είμαστε δίπλα σας να αφουγκραστούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και η ίδια η πόλη του Μεσολογγίου και να σταθούμε αρωγοί ώστε να δοθούν το συντομότερο  λύσεις για την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στη συνέχεια  αναπτύχθηκε πλούσιος και δημιουργικός  διάλογος μεταξύ όλων των παρευρισκομένων για θέματα όπως η μαρίνα Μεσολογγίου και η τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Σχόλια