Ο Μ.Χρυσοχοΐδης Με Διευθυντές Και Συνδικαλιστές Από Αιτωλία Και Ακαρνανία


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε την Πάτρα και είχε σειρά συσκέψεων για ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση του χώρου, όπου θα ανεγερθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας.
Όπως τόνισε, είναι ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά την πόλη της Πάτρας και τον Νομό Αχαΐας και παραμένει εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε ότι μέσα σε δύο μήνες θα έχει οριστικοποιηθεί ο χώρος και θα ξεκινήσει η ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου που χρειάζεται η περιοχή και θα είναι αντάξιο της πόλης. Ενώ, παράλληλα, ανακοίνωσε πως όλοι οι αστυνομικοί του Νομού θα εξοπλιστούν με είδη ατομικής προστασίας και όλα όσα χρειάζονται για να είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων. Επίσης,  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους θα ενισχυθούν οι δυνάμεις τους με 100 καινούργια οχήματα.
Σε ό,τι αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο κ.Χρυσοχοΐδης τόνισε  ότι «φέτος είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, διαθέτουμε περισσότερα μέσα και περισσότερο προσωπικό» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δυνάμεις θα είναι και πιο αποτελεσματικές.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προήδρευσε συσκέψεων με τους Αστυνομικούς Διευθυντές Αχαΐας, Αιτωλίας, Ηλείας και Ακαρνανίας, εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων ΕΛ.ΑΣ, αλλά και Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο πρόεδρος Χρήστος Τέγας και ο ταμίας Αντώνης Γιαννόπουλος εκπροσώπησαν  την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλία και συζήτησαν το μείζον θέμα που απασχολεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας για τη μεταφορά σε άλλο κτίριο.
Στην τοποθέτηση τους τόσο ο υπουργός όσο και ο Αρχηγός ξεκαθάρισαν ότι το συγκεκριμένο θέμα οδεύει προς επίλυση λίαν συντόμως, καθώς τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί και το έργο θα ξεκινήσει.
Με υπόμνημα το οποίο κατέθεσε η Ένωση της Αιτωλίας ζητήθηκε το τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου να γίνει Υποδιεύθυνση με σκοπό να ιδρυθεί νέο τμήμα Ασφαλείας στην Ναύπακτο. Επίσης ζητήθηκε ένα μερίδιο των 88 οχημάτων που θα δοθούν στην Δυτική Ελλάδα να δοθεί ένα ποσοστό και στην Αιτωλία και να δοθεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

Σχόλια