Θάνος Μωραΐτης: «Έχουμε μια κυβέρνηση των λίγων και ισχυρών, του λαϊκισμού, της υποκρισίας και της εξαπάτησης»

     Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, μίλησε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» και τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, για την υποκρισία της Κυβέρνησης και τον εμπαιγμό των πολιτών, μέσα από την προχειρότητα του οικονομικού σχεδιασμού και τον χλευασμό των θεσμών.
«Έχουμε μια Κυβέρνηση των λίγων και ισχυρών, του λαϊκισμού, της υποκρισίας και της εξαπάτησης.  Το αποδεικνύουν καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι «βάλλεται η Δημοκρατία και χλευάζονται οι Θεσμοί».
Σχετικά με το θέμα των εκλογών ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση με προτάσεις για την Οικονομία, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, την υγειονομική κρίση.


«Δε θα ακολουθήσουμε την κεκτημένη ταχύτητα του λαϊκισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη που από το 2016 ζητούσε εκλογές από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.
«Για να ζητήσεις Κυβέρνηση πρέπει να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις του μεγάλου προοδευτικού πόλου», είπε ο Βουλευτής. Συμπλήρωσε ότι «ο μεγάλος προοδευτικός πόλος είναι ανάγκη απέναντι στο συντηρητισμό και την πελατειακή αντίληψη της Κυβέρνησης».
Για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ο κ. Μωραΐτης τόνισε την παλινωδία και τις αστοχίες στη διαχείριση των χρηματοδοτικών εργαλείων.
«Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βάλλεται, δε περνά ούτε έξω από τις τράπεζες. Δε έχουν πρόσβαση στις τράπεζες οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής», είπε.
«Προβλέψαμε την μεγάλη οικονομική κρίση, και επισημάναμε εγκαίρως ότι η Κυβέρνηση έπρεπε να κινηθεί εμπροσθοβαρώς. Σήμερα είμαστε σε χειρότερο σημείο κι από τις προβλέψεις μας», συμπλήρωσε.
Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για την εικόνα προχειρότητας της Κυβέρνησης. «Δεν το λέμε εμείς, οι φοροτεχνικοί το επιβεβαίωσαν», είπε ο Βουλευτής. «Οι εφαρμοστικές για την επιστρεπτέα προκαταβολή, για το πρόγραμμα “Συν-Εργασία” είναι το νέο φιάσκο της Κυβέρνησης, μετά τα βάουτσερ της τηλεκατάρτισης», σημείωσε.
«Στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” υπάρχει το παράδοξο, το πρόγραμμα να ξεκινά τέλη Ιουλίου αλλά τα σχολεία ανοίγουν 7 Σεπτεμβρίου. Ποιοι ακριβώς είναι “οι όλοι” που θα πάνε διακοπές;» συμπλήρωσε ο κ. Μωραΐτης.
Τέλος, για τη σύγκριση της ύφεσης με τις άλλες χώρες της Ευρώπης ο Βουλευτής σημείωσε ότι συγκρινόμαστε με χώρες που έχουν άλλα οικονομικά χαρακτηριστικά. «Είμαστε μια χώρα που στηρίζεται στις υπηρεσίες, τον τουρισμό. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εξαγωγική δύναμη με μεγαλύτερη ζημιά από εμάς», είπε ο κ. Μωραΐτης.
«Η ύφεση καταγράφεται ως ύφεση Μητσοτάκη, παρά τους μεγάλους στόχους περί Ανάπτυξης που θα έτρεχε με 4%. Η ύφεση είναι καταγεγραμμένη ως αποτέλεσμα της Κυβέρνησης», σημείωσε.

Σχόλια