Φίλιππος Σαμαλέκος : Ανεπίδεκτοι μαθήσεως


Είναι πραγματικά λυπηρό δημοτικοί σύμβουλοι να επενδύουν στην παραπληροφόρηση στην ανευθυνότητα και στη μικροπολιτική πάνω σε σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας. Αφού κουράστηκαν να κυνηγάνε με τις φωτογραφικές μηχανές τους δημοτικούς υπαλλήλους καθαριότητας για μια σακούλα γεμάτη σκουπίδια η ένα γεμάτο κάδο, έρχεται τώρα αξιαγάπητος και λαοφιλής κατά τα άλλα δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για ανυπαρξία.
Τι πληροφορεί λοιπόν τους δημότες μας χωρίς να γνωρίζει και χωρίς να παρακολουθεί υπεύθυνα τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας.
Εδώ και αρκετές ημέρες αρκετά φρεάτια έχουν βουλώσει στον Αστακό (την έδρα του Δήμου) με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν τα όμβρια ύδατα και να προκαλείται εστία μόλυνσης. Τα σημεία όπου βρίσκονται τα φρεάτια είναι σε πασιφανές σημεία, ένα εξ αυτών σε κεντρικότατο δρόμο που οδηγεί στην παραλία και που αν μη τι άλλο μόνο ντροπή και λύπη μπορούν να προκαλέσουν σε κατοίκους και επισκέπτες!
Τι συμβαίνει πραγματικά?
Κατόπιν πρωτοβουλιών του Δημάρχου και με άριστη συνεργασία και υποστήριξη της Περιφέρειας έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των φρεατίων του αποχετευτικού συστήματος προϋπολογισμού 74000 ευρώ. Στα πλαίσια του ελέγχου στεγανότητας πρεσάρονται τα φρεάτια με αποτέλεσμα την υπερχείλιση τους αλλά και να ανάδειξη όλων των κακοτεχνιών του έργου. Ένα έργο που δεν λειτούργησε ποτέ και θεωρούνταν χαμένη υπόθεση εδώ και χρόνια στοιχίζοντας εκατομμύρια ευρώ.
Είναι λοιπόν η 1η φάση των εργασιών της αποκατάστασης των προβλημάτων του αποχετευτικού δικτύου του Αστακού, με σκοπό την λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, μέσω πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στο προσεχές διάστημα θα δημοπρατηθεί η 2η φάση των έργων της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης των αστοχιών του αποχετευτικού δικτύου, μέσω πιστώσεων του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Μας θυμίζετε έναν άλλο δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο ύδρευσης που υποστηρίζει ότι μας παρέδωσε τα αντλιοστάσια του Αστακού στην πένα. Ακόμα ψάχνω να βρω μια μελέτη συντήρησης η έστω ένα αρχείο με τον εγκατεστημένο εξοπλισμό.
Αντιλαμβάνομαι ότι το σοκ είναι μεγάλο όχι μόνο από την ιστορική πολιτική ήττα, που έστειλε στην ιστορία αυτές τις συμπεριφορές και πολιτική κουλτούρα αλλά και από την υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σκληρή δουλειά που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στη διοίκηση ενός κυριολεκτικά πανέμορφου τόπου αλλά ρημαγμένου από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Ακόμα και τώρα όμως δεν είναι αργά, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και τουλάχιστον κάνετε σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση για το καλό του Δήμου και ενημερώστε ποιος παρέλαβε το βιολογικό καθαρισμό του Αστακού.
Με εκτίμηση ,
Φίλιππος Σαμαλέκος
Ναυπηγός Μηχ/γος Μηχανικός ΕΜΠ
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου

Σχόλια

 1. Πολύ κοντή μνήμη φαίνεται πως έχετε κύριε Σαμαλέκο .
  Ξεχνάτε τι λέγατε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για την λειτουργία του δήμου ή τι γράφατε στο Facebook για την αποτυχία Τριανταφυλλάκη ;
  Ωραίο πάντως το γιλεκάκι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΛΟΓΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ κ. ΛΑΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρε που τον βρήκαν τουτον???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κυριε Σαμαλεκο ο πρωην Αντιδημαρχος Λαινας αν δεν σου αφησε μελετες οπως λες τα παραπονα σου στο δημαρχο.φροντισε να αφησεις εσυ μελετες για τον επομενο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ξεκαθάρισε την θέση σου κύριε Σαμαλεκο για ποιον μιλάς για τον Λαϊνά που ήταν αντιδήμαρχος ύδρευσης με τον Γαλουνη για τον Λιβάνη που ήταν αντιδήμαρχος ύδρευσης με τον Γαλουνη η για τον Λαϊνά που ήταν αντιδήμαρχος ύδρευσης με τον τριανταφυλακη ξεκαθάρισε την θέση σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. O κυριοσ σαλαμαλεκοσ πριν μηνες εβρισε βασιλοπουλο και εβριζε τριανταφυλακη τωρα λεει οτι θα λυσει τα προβληματα ασ γελασουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου