Δήμος Ξηρομέρου: Διακοπή παράνομων υδροδοτήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Διακοπή παράνομων υδροδοτήσεων
 Σε προγραμματισμένο έλεγχο παράνομων συνδέσεων και καλής λειτουργίας υδρομετρητών   προχώρησε σήμερα η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου  παρουσία της αστυνομίας.....

 α) Η υπηρεσία προχώρησε σε διακοπή 5 παράνομων συνδέσεων Φ 32 στον αγωγό υδροδότησης της κοινότητας Βαλτί. Λόγω των παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιήσει στον αγωγό και της κλοπής του νερού η κοινότητα του Βαλτίου δεν υδροδοτείται εδώ και πάρα πολύ καιρό αφού το νερό κλέβεται στη διαδρομή . Για να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον  και να αποκατασταθεί η σωστή λειτουργία διακόπηκε η παροχή νερού στον αγωγό υδροδότησης του οικισμού. 
 β) Διακοπή 2 παράνομων συνδέσεων Φ 63 από τον αγωγό πλήρωσης της δεξαμενής στην περιοχή Υδροφύλλια. 

γ) Έλεγχος σωστής λειτουργίας υδρομέτρου σε  επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας όπου διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία σε αγωγό Φ 63

Οι παράνομες συνδέσεις, δεν επιβαρύνουν μόνο την ομαλή λειτουργία του συστήματος με τη μειωμένη παροχή, αλλά προκαλούν και πολύ σοβαρές βλάβες, δεδομένου μάλιστα της λειψυδρίας των πηγών Λάμπρα που υδροδοτούν τον Αστακό. 
 Η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της  είναι αποφασισμένη να πατάξει το φαινόμενο των παράνομων υδροδοτήσεων. Τα έσοδα που χάνονται για τον Δήμο είναι πολλά ενώ προκαλεί αύξηση των τελών για τους συνεπείς  δημότες.
 Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά σε όλες τις δημοτικές
ενότητες. Τονίζεται ότι σε όποιες περιπτώσεις διαπιστωθούν παράνομες συνδέσεις ύδρευσης, θα σφραγίζονται, θα επιβάλλονται  οι σχετικές κυρώσεις σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης και θα κινούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
Με εκτίμηση
Φίλιππος Σαμαλέκος
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου

Σχόλια

  1. Στον αγωγό τού ΣΥΞ πότε ξεκινάει το συνεργείο για της παράνομες παροχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου