Θάνος Μωραΐτης: «Οι πολίτες βλέπουν την εργαλειοποίηση της πανδημίας και χάνουν την εμπιστοσύνη τους»


«Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο σε ό, τι αφορά τη διαχείριση του κινδύνου του κορωνοϊού», είπε, μεταξύ άλλων, σήμερα, 09/06/2020, o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις 6» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.
«Εκπέμπει συγκεχυμένα μηνύματα και η εμπιστοσύνη που ευαγγελίζεται ο Πρωθυπουργός καταρρέει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «η επικοινωνιακή φούσκα της αγιοποίησης δείχνει τα όριά της με αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες». Τόνισε, δε, ότι «η κυβέρνηση εργαλειοποίησε την πανδημία».
Σχετικά με την ένταση στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε ότι «η χώρα δείχνει πολιτική και διπλωματική ακινησία», τη στιγμή που «η Τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται, με διπλασιασμό των πτήσεων στο Αιγαίο και τον Έβρο, αλλά και αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας». Παράλληά, αναφέρθηκε και στα πρόσφατα γεγονότα του Έβρου, «όπου Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν σε ελληνικό έδαφος και αυτό η κυβέρνηση το παρουσίασε ως ‘ψευδή είδηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.’».
«Δυστυχώς, η χώρα δεν παίρνει πρωτοβουλίες και δεν έχει εθνική στρατηγική», είπε ο βουλευτής, όταν «γεωπολιτικά, διαμορφώνονται αρνητικές συνθήκες γι’ αυτήν». Όπως δήλωσε, «αυτή είναι επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος δε θέλει να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών». Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η κυβέρνηση δεν επενδύει στους διαύλους επικοινωνίας και δεν έχει κανένα σχέδιο», παραμένοντας «απλός παρατηρητής των εξελίξεων».
Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «αυτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας πάντα υπήρχαν σε διπλωματικό επίπεδο, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές στο παρελθόν», ωστόσο «η Νέα Δημοκρατία δεν επενδύει σ’ αυτούς, δεν έχει κανένα σχέδιο διαλόγου ή ατζέντας, παρά περιορίζεται σε διάσπαρτες δηλώσεις».
«Η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει», επεσήμανε ο κ. Μωραΐτης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει το θέμα των συμμάχων», με «μόνη εξαίρεση την υπογραφή της Συμφωνίας για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία».
Κλείνοντας, τόνισε ότι «δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη, αλλά η Ελλάδα», γεγονός που καθιστά «ακόμα πιο αναγκαία μια εθνική γραμμή και στρατηγική» για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Σχόλια