Kόρη Νατάσας Θεοδωρίδου -Διαψεύδουν ότι διέσπειρε τον κορωνοϊό σε πάρτι


Η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου που φέρεται να έκανε πάρτι παρότι είχε διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό δια του δικηγόρου της διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Τέλλος Αγαπητός, αποκαλύπτει και επίσημα την ταυτότητα της 26χρονης: Πρόκειται για την Χριστιάνα Μπέτα, κόρης της Νατάσας Θεοδωρίδου.
Η ανακοίνωση του δικηγόρου
«Αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα με τίτλο «Η κόρη της Θεοδωρίδου, Χριστιάνα Μπέτα διέσπειρε τον κορωνοϊό σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη» αναφέρω τα κάτωθι:
1.Η εντολέας μου ουδέποτε διοργάνωσε πάρτι και ουδέποτε διέσπειρε τον ιό COVID-19 σε καλεσμένους της όπως αναληθώς αναφέρεται στο σύνολο του ηλεκτρονικού Τύπου σήμερα
2.Η εντολέας μου αποτελεί αριστούχο φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου,

  1. όπου βρισκόταν κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες των υποτιθέμενων δεξιώσεων που τις καταλογίζονται.
  2. Η εντολέας μου αδίκως κατασυκοφαντείται ότι διέσπειρε τον ιό COVID-19 στη χώρα μας καθότι νόσησε και θεραπεύτηκε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο ούσα α-συμπωματική από τις αρχές του Μαΐου, ήτοι ένα μήνα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, την 01/06/2020. Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 289 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα και 40.883 θάνατοι.
Αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα των συκοφαντιών που εξαπολύονται εις βάρος της κ. Μπέτα και της οικογενείας της αναφορικά με ένα τόσο ευαίσθητο ιατρικό ζήτημα, το οποίο η ίδια υπέμεινε μόνη της σε μία χώρα που έχει σημειώσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
  1. Η εντολέας μου ουδέποτε παραβίασε τον εγκλεισμό της ούτε βρίσκεται σε ιχνηλάτηση των επαφών της κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ούτε της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση της καραντίνας ούτε έχουν αρχίσει δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους μετέχοντες του υποτιθέμενου πάρτι . Όλα τα ανωτέρω αποτελούν αποδεδειγμένα ψεύδη καθότι η εντολέας μου έχει προβεί σε τεστ αντισωμάτων στην Ελλάδα, σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες της επιβεβαίωσαν ότι έχει αντισώματα της ασθένειας από την οποία είχε νοσήσει και είχε θεραπευτεί προ ενός μηνός.
  2. Όλες δε οι υποτιθέμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι συγγενικά της πρόσωπα νοσηλεύονται στη εντατική αποτελούν αισχρά ψεύδη και αντιβαίνουν σε κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, καθότι ουδείς επικοινώνησε με την ίδια ή τους συγγενείς της ώστε να τα διασταυρώσει, ως όφειλε.
  3. Η εντολέας μου σεβόμενη την ανησυχία του κοινού για το κρίσιμο ζήτημα της διασποράς του ιού COVID-19 και προφυλάσσοντας το κοινό από την διασπορά ψευδών ειδήσεων που ήδη έχουν προκαλέσει πανικό στην κοινότητα της Θεσσαλονίκης αδίκως (τουλάχιστον κατά το βαθμό που την αφορά και την εμπλέκει) ενημερώνει τους συντάκτες δημοσιογράφους για τα ανωτέρω αδιαμφησβήτητα γεγονότα ώστε να πράξουν τα δέοντα αποσύροντας τα αναφερόμενα ανακριβή δημοσιεύματα και αποκαθιστώντας μέσω της παρούσας την αλήθεια, θέτει δε τον εαυτό της στη διάθεσή τους για προσωπική επικοινωνία οιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα καταστεί προφανής ο σκοπός κερδοσκοπίας διά της διασποράς αναληθών γεγονότων, ενώ σημειώνεται ότι η ανωτέρω συμπεριφορά τιμωρείται αυστηρά από το άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα: «Διασπορά ψευδών ειδήσεων» : 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».
Τι υποστηρίζουν η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο πατέρας της 26χρονης

Νωρίτερα, το Ράδιο Θεσσαλονίκη είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια της 26χρονης φοιτήτριας, η οποία διηγήθηκε μια πολύ διαφορετική διάσταση στην υπόθεση. Την ίδια ιστορία υποστήριξε και ο πατέρας της σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1. Λίγο αργότερα, η οικογένεια με δημόσια ανακοίνωση αποκάλυψε την ταυτότητά της 26χρονης, που είναι η μεγάλη κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου, Χριστίνα Μπέτα.
Η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Αγγλία
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια, η 26χρονη εμφανίστηκε θετική στον κορωνοϊό στις αρχές Μαΐου και όσο βρισκόταν στην Αγγλία, όπου και σπουδάζει.
Η φοιτήτρια εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και μπήκε σε καραντίνα. Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και αφού έληξε η περίοδος της 14ημερης καραντίνας, σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, η φοιτήτρια επέστρεψε μέσω Σόφιας στην Ελλάδα.
Η 26χρονη φαίνεται πως πραγματοποίησε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο, με το που μπήκε στη χώρα, το οποίο και βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, έπειτα από παρότρυνση του πατέρα της, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι επιχειρηματίας νυχτερινών μαγαζιών, προχώρησε σε μοριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ελάχιστο ιικό φορτίο κορωνοϊού. Αμέσως ολόκληρη η οικογένεια τέθηκε σε καραντίνα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της έκαναν το σχετικό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.
Η 26χρονη διατείνεται πως δεν έσπασε την καραντίνα του κορωνοϊού
Επιπλέον, η οικογένεια της φοιτήτριας διαψεύδει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη πως η 26χρονη έλαβε πρόστιμο από τον ΕΟΔΥ, καθώς όπως αναφέρουν δεν ήταν σε καραντίνα. Επιπλέον, σημειώνουν πως ουδέποτε έγινε πάρτι με πολλά άτομα και πυροτεχνήματα, ούτε η φοιτήτρια έφυγε για τριήμερο στη Χαλκιδική.
Η οικογένεια υποστηρίζει πως η 26χρονη φιλοξένησε στο σπίτι της 4 φίλες και φίλους για φαγητό και μάλιστα αυτό πριν βγουν τα αποτελέσματα του δεύτερου μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό. Επιπλέον μεταξύ των δύο τεστ, του πρώτου που ήταν αρνητικό και του δεύτερου που έδειξε ιικό φορτίο, η 26χρονη επισκέφτηκε δύο μαγαζιά στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ένα από αυτά κομμωτήριο.
Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι φίλοι της 26χρονης
Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η οικογένεια της 26χρονης, μέχρι τώρα, όλα τα τεστ κορωνοϊού που έχουν κάνει οι φίλοι της έχουν βγει αρνητικά. Το θέμα συζητήθηκε χθες κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Χαρδαλιά με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, όπως μεταδίδει το Ράδιο Θεσσαλονίκη, ενώ μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε και σημερινή επικοινωνία.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την επαφή των δύο ανδρών το περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία λόγω του χαμηλού ιικού φορτίου στον μοριακό έλεγχο αλλά και στην ακριβή ιχνηλάτιση των επαφών της 26χρονης καθώς και στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
https://www.aftodioikisi.gr/

Σχόλια