Από την Ασφάλεια στην Ιατρική – Μεγάλωσε στο Αγρίνιο ο Αστυνομικός που έγραψε 18.495


Από την Ασφάλεια στην Ιατρική – Μεγάλωσε στο Αγρίνιο ο Αστυνομικός που έγραψε 18.495
«Μην αγαπάς αυτό που είσαι, αλλά αυτό που μπορείς να γίνεις», έλεγε πριν από έξι αιώνες ο Ισπανός συγγραφέας, Μιγκέλ Θερβάντες, και ένας συμπατριώτης μας με καταγωγή από τα Άγραφα και την Ελασσόνα το έκανε πράξη. Η περίπτωσή του είναι μοναδική και αποτελεί παράδειγμα για όσους παλεύουν να πετύχουν τα «θέλω» τους και να ζήσουν μία ζωή γεμάτη δημιουργία.
Π​ρόκειται για τον Γιώργο Γιαννόπουλο που στα 32 του χρόνια κάνει καριέρα στην Ελληνική Αστυνομία και, μάλιστα, είναι υποδιοικητής της Ασφαλείας Αγίου Νικολάου Κρήτης, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στην υπηρεσία του. Η εξέλιξή του στην ΕΛ.ΑΣ. και οι μεγάλες υποχρεώσεις που έχει καθημερινά δεν τον εμπόδισαν να υλοποιήσει μία μεγάλη πρόκληση: Να περάσει στην Ιατρική Σχολή και να βάλει στόχο να γίνει γιατρός.
Ολα ξεκίνησαν από τη σύντροφό του που είναι φοιτήτρια Ιατρικής και, μάλιστα, βρίσκεται στο έκτο έτος. Οι παραινέσεις της αλλά και η θέλησή του να ανοίξει νέους δρόμους στη γνώση αλλά και στη ζωή του, έκαναν τον Γιώργο Γιαννόπουλο πριν από δύο χρόνια να πάρει τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο νυχτερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου με απώτερο σκοπό να περάσει στην Ιατρική. Το εγχείρημά του έμοιαζε με άθλο ειδικά σε μία περίοδο που οι υπηρεσίες που υπηρετούσε ήταν υποστελεχωμένες και κάθε ημέρα χρειαζόταν να βρίσκεται στην Ασφάλεια μέχρι και 10 ώρες.
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος δέχτηκε να «αποκαλύψει» στο ethnos.gr όλα τα μυστικά του αλλά και την καθημερινότητά του, αφού μας διευκρίνισε πως μιλάει στον Τύπο με την ιδιότητα του συνδικαλιστή αστυνομικού και συγκεκριμένα ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου.
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος υπηρετεί 14 χρόνια στην Αστυνομία και, μάλιστα, όπως αναφέρει, φέτος έδωσε για τρίτη φορά εξετάσεις σε Πανελλήνιες: «Οι προηγούμενες δύο φορές που έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις ήταν το 2006 που πέρασα στη Σχολή Αστυφυλάκων αλλά και το 2012 που πέρασα στη σχολή Αξιωματικών. Αυτή τη φορά είχα διαφορετικό στόχο. Ηθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και σαν φοιτητής της Ιατρικής. Η σύντροφός μου, μού έδωσε τα ερείσματα και σταδιακά μου έγινε στόχος ζΠώς, όμως, έφτασε ένας εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. να συγκεντρώσει 18.495 μόρια, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ; Οπως αποκάλυψε, η προετοιμασία του ήταν δύσκολη, είχε ελάχιστο χρόνο αλλά καλή ψυχολογία: «Στο Λασίθι, η εγκληματικότητα δεν είναι υψηλή και δεν έχουμε την ένταση που είχαμε όταν υπηρετούσα στην Αθήνα. Ωστόσο, επειδή η υπηρεσία μας είναι υποστελεχωμένη ξεπερνάμε τα 8ωρα στην υπηρεσία. Μοιραία, δεν είχα και πολλές ώρες στη διάθεσή μου για διάβασμα. Εκανα τα πάντα για να φοιτώ στο νυχτερινό ΕΠΑΛ. Πήγαινα τρεις φορές την εβδομάδα από έξι 40λεπτες διδακτικές ώρες. Δεν μου περίσσευαν ελεύθερες ώρες και είχα το πολύ μία – δύο ώρες ημερησίως για διάβασμα. Βέβαια, τον τελευταίο μήνα πριν τις εξετάσεις πήρα άδειες ώστε να μπορέσω να τα δώσω όλα».
Το εντυπωσιακό είναι πως εάν έπαιρνε λίγο καλύτερο βαθμό στην έκθεση, θα ξεπερνούσε τα 19.000 μόρια. Οι βαθμοί που πήρε στα μαθήματα είναι 19,5 στα Μαθηματικά, 13,5 στην Έκθεση, 19,4 στην Ανατομία και 16,3 Υγιεινή Μικροβιολογία, σύνολο 18.495.
Η καταγωγή του μπαμπά του Γιώργου Γιαννόπουλου είναι από το χωριό Παλαιοχώρι Αγράφων και της μητέρας του από την Κρανιά Ελασσόνας. Λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του μπαμπά του που εργαζόταν στη ΔΕΗ, ο ίδιος γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα και μεγάλωσε στο Αγρίνιο.
Το 2006 μέσω πανελλαδικών πέρασε στην ΕΛ.ΑΣ. και υπηρέτησε 7 χρόνια στην Αθήνα. Η ένταση και η χαμηλή ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα τον έκαναν να αλλάξει ρότα και σε συνδυασμό με την επιτυχία του στην σχολή Αξιωματικών πήρε την απόφαση να αποδεχτεί μία θέση που άνοιξε στην Ιεράπετρα. Από το 2014 υπηρετεί σε υπηρεσίες του νομού Λασιθίου.
Φιλοσοφία του 32χρονου υπαστυνόμου δεν είναι άλλη από το να πετυχαίνεις συνεχώς στόχους που ανοίγουν τους ορίζοντες σου για γνώση και ποιότητα ζωής: «Δεν έχω κανένα παράπονο από την θητεία μου στην Ελληνική Αστυνομία, ίσα ίσα κάθε μέρα είναι και ένα μάθημα ζωής. Μου έχει προσφέρει εμπειρίες και γνώση. Κερδίζω καθημερινά την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των πολιτών και των συναδέλφων μου και αυτός είναι ο στόχος μου. Η θητεία μου ως φοιτητής ιατρικής μου ανοίγει νέους δρόμους και νέους ορίζοντες και αυτό με γεμίζει ικανοποίηση και μου δίνει νέους στόχους για το μέλλον. Με αυτά τα μόρια είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μπω σε κάποια σχολή ιατρικής. Το ιδανικό για μένα θα είναι να περάσω στο Ηράκλειο Κρήτης. Αλλα και αλλού να περάσω λόγω του ότι υπηρετώ στην Αστυνομία έχω δικαίωμα να ζητήσω μεταγραφή».
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος είναι ένα άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα, με αγάπη για τη φύση και λάτρης της μοτοσυκλέτας. Ο επόμενος στόχος που θα θέσει εφόσον πάρει το πτυχίο του στην ιατρική θα είναι η ενασχόληση του με την φύση, ενώ όσο θα είναι φοιτητής ιατρικής θα παραμείνει αφοσιωμένος και στην Αστυνομία: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην επαρχία και έμαθα να αγαπώ την χλωρίδα και την πανίδα, γενικά τη φύση του τόπου μας. Αυτές όλες οι αισθήσεις απογειώθηκαν από τη στιγμή που βρέθηκα στην Κρήτη. Το θεωρώ ευλογημένο μέρος. Όταν πάρω το πτυχίο μου στην ιατρική θα προσπαθήσω να εξασκήσω το επάγγελμα μου. Μέχρι τότε θα είμαι αφοσιωμένος στην Αστυνομία. Δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να μπορώ να συνδυάσω την ιατρική με κάποια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. ειδικά με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με τον κορονοϊό».


Πηγή: thebest.gr

Σχόλια