Ερώτηση για την αδιαφορία του Υπ. Υγείας απέναντι στις ανάγκες των Νοσοκομείων Αγρινίου & Μεσολογγίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑθήνα, 
17 Ιουλίου 2020
Την απαράδεκτη αδιαφορία του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη άμεσων και επειγουσών αναγκών σε θέσεις ιατρών στις μονάδες του ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας, φέρνουν στη Βουλή με σημερινή Ερώτησή τους οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και Θ. Μωραΐτης, την οποία συνυπογράφουν ο Αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών Π. Πολάκης και ο βουλευτής Πρέβεζας Κ. Μπάρκας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόσφατη Απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη για την προκήρυξη 81 θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ, δεν προβλέπεται καμμία θέση για τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου («Χατζηκώστα»). Κι αυτό παρά το ότι το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά, τις ελλείψεις και τις κατεπείγουσες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό και στις δύο αυτές Νοσηλευτικές, οι οποίες λειτουργούν οριακά και, λόγω συνταξιοδοτήσεων και υποστελέχωσης, κινδυνεύουν να κλείσουν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απαράδεκτη αδιαφορία για την κάλυψη άμεσων και επειγουσών αναγκών σε θέσεις ιατρών στα ΓΝ Αγρινίου & Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 13.07.2020 Απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη (ΑΔΑ: Ω60Λ465ΦΥΟ-ΛΦ1) για την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ.
Στην απόφαση αυτή, για την 6η ΥΠΕ προβλέπεται η πλήρωση 25 θέσεων, εκ των οποίων καμμία για τα Γενικά Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου («Χατζηκώστα»).
Μάλιστα, στα Νοσοκομείο αυτά υπάρχουν άμεσες και επείγουσες ανάγκες για κάλυψη κρίσιμων ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, ενώ αναμένεται η έγκριση από τον Δημόκριτο της ειδικής άδειας λειτουργίας του νέου αξονικού τομογράφου 16 τομών του ΓΝ Μεσολογγίου, δεν υπάρχει ούτε προβλέπεται με την εν λόγω προκήρυξη η πλήρωση της θέσης μόνιμου ή επικουρικού ιατρού ακτινοδιαγνώστη. Επίσης, ο Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Μεσολογγίου οσονούπω συνταξιοδοτείται και, παρ’ όλα αυτά, δεν προβλέπεται η πλήρωση της θέσης μόνιμου καρδιολόγου.
Πέραν τούτων, δεν έχουν προχωρήσει εδώ και πολύ καιρό οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των προσλήψεων για την στελέχωση του ΤΕΠ του ΓΝ Αγρινίου και η προκήρυξη 4 ιατρών για τις ειδικότητες ακτινοδιαγνώστη για τον μαγνητικό τομογράφο, παθολόγου, καρδιολόγου και ιατρού για την ΜΕΘ, ανάγκες που είναι κατεπείγουσες
Και σαν να μην έφθαναν αυτές οι ελλείψεις, μετατίθεται με απόφαση της ΓΔ Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου ιατρός νεφρολόγος με βαθμό Επιμ. Β΄ από το ΓΝ Μεσολογγίου στο ΓΝ Καλαμάτας και η θέση μένει κενή.

Σχόλια