Ο Σταύρος Καραγκούνης σχολιάζει για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί

     Η μετατροπή της χρήσης της Αγίας Σοφίας από πολιτιστική σε θρησκευτική δεν είναι κάτι που πρέπει να το δούμε ως ένα απλό θέμα. 
Πρώτον η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να διεθνοποιήσει το θέμα στο πρώτο στάδιο, όταν ο Ερντογάν έδειξε τις προθέσεις του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκλωβισμένος στο οικονομικό άρμα της Γερμανίας και απορροφημένος στο να βρει τους τρόπους εκείνους με τους οποίους η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα δοθούν ως στήριξη στην ελληνική οικονομία, δεν πήρε τις διπλωματικές πρωτοβουλίες για την πρόληψη του ζητήματος. 

Συμφωνώ ότι είναι ένα διεθνές ζήτημα και όχι μια ελληνοτουρκική διαφορά, θα έπρεπε όμως η κυβέρνηση μας να είναι μπροστάρης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του ζητήματος αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη διπλωματική της επιρροή και δίνοντας περισσότερους πόντους στη χώρα μας στο διεθνές πεδίο. 
Αν η απάντηση στο θέμα της Αγίας Σοφίας είναι μια απλή δήλωση καταδίκης από την πλευρά του πρωθυπουργού τότε μάλλον η επικοινωνιακή του ομάδα που διαχειρίζεται τα πάντα είναι επικίνδυνη για τη χώρα.

Σταύρος Καραγκούνης
Α' επιλαχών βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας

πηγή: FACEBOOK

Σχόλια