Ηλίας Κοτρότσος: Σχολιάζει για την επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Φίλιππος Σαμαλέκος


Διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δημότης Ξηρόμερου φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι στο Αντιδήμαρχο Ύδρευσης .
Πράξη απολύτως και χωρίς αστερίσκους καταδικαστέα.
Είναι αλήθεια ότι ο νέος Αντιδήμαρχος προσπαθεί με προσωπικό κόστος να βάλει μια τάξη στην αταξία του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Ξηρόμερου.
Η ηθική είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, ενώ η πολιτική ηθική, είναι υποχρέωση που αναλαμβάνεται εθελοντικά.
Οι Νόμοι κάθε πολιτισμένης κοινωνίας ανθρώπων, καθορίζουν τους «όρους αρμονικής συμβίωσης» και όλοι είναι «ίσοι» μπροστά το Νόμο, ενώ παράλληλα, υπάρχουν «νομικές συνέπειες» για τους παραβάτες.
Δυστύχημα, αλλά και ντροπή, είναι όταν οι Νόμοι της Πολιτείας ερμηνεύονται ή χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση ορισμένων κοινωνικών δομών , ομάδων ή και φυσικών προσώπων.

Η εφαρμογή του νόμου δεν μπορεί όμως να γίνεται κατά το δοκούν , οφείλουμε μέσα από διαφανείς διαδικασίες να είναι αντικειμενική ,αμερόληπτη και προς όλους.
Εν προκειμένω μοναδικό αντικειμενικό κριτήριο έλεγχου και παρεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης αποτελεί το ισοζύγιο νερού .
- τη διαφορά μεταξύ παρεχόμενης και καταμετρούμενης (στα υδρόμετρα) ποσότητας νερού
-τη διαφορά μεταξύ παρεχόμενης και απαιτούμενης ποσότητας νερού (διαρροές, παράνομες υδροδοτήσεις )
Από την επεξεργασία και αξιολόγηση των παραπάνω δεδομένων , συντάσσεται πίνακας ως απόρροια του μεγέθους της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ που υφίσταται ο Δήμος από τις διαρροές και παράνομες υδροδοτήσεις ανά Τ.Κ. και οριοθετούνται αντικειμενικά οι προτεραιότητες τεχνικών παρεμβάσεων και ελέγχων και δημοσιοποιούνται προκειμένου να λάβουν γνώση οι δημότες :
-του μεγέθους οικονομικής ζημίας που υφίστανται ο Δήμος ανά Τ.Κ.
-της αναγκαιότητας των ελέγχων για διαρροές και παράνομες υδροδοτήσεις
- και ότι η σειρά εκτέλεσης των εργασιών ελέγχου δεν υποκρύπτει ούτε κατ ελάχιστο υποκειμενική κρίση όπως πχ αρεστός ή μη στη Δημοτική Αρχή κοκ
Οι απλουστεύσεις και οι αυθαιρεσίες , αποτελούν βάναυση μεταχείριση των εργαλείων και της μεθοδολογίας της υδραυλικής επιστήμης και σε κάθε περίπτωση αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν σύγχυση ,εκνευρισμό, το αίσθημα της αδικίας και αντιδράσεις από τους δημότες. Το πρόβλημα δεν είναι πως κάθε άλλη στάση είναι αφελής, αλλά ότι είναι και επικίνδυνη.
Οι νόμοι «φροντίζουν» να διευκολύνουν τη συμβίωση των ανθρώπων χωρίς να ηθικολογούν .
Δεν μπορεί όμως να αναζητούνται Ιφιγένειες οι οποίες θα θυσιαστούν εν ονόματι της ηθικής και από την άλλη να νομιμοποιούνται εκείνοι των οποίων η ηθική έχει αποκτήσει μεγάλη ελαστικότητα.

Διευκρινίζει ποιο απλά ο κ. Ηλίας Κοτρότσος
 προσπαθώ να πω είναι ότι πρέπει να υπάρχει το αίσθημα δίκαιου ..αυτό για να γίνει θέλει δουλειά. πολύ δουλειά να προσφέρεις..
1. θέλει πρώτα από όλα να ξέρει ο δημότης αν το νερό που πίνει είναι κατάλληλο κι αυτό σήμερα δεν το ξέρει και στη συντριπτική πλειοψηφία τους παίρνουν εμφιαλωμένο 
2. .πρέπει να αντικατασταθούν , όλα τα υδρόμετρα που είναι χαλασμένα για να γνωρίζεις που και τι απώλειες πραγματικά έχεις..
3.ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΊ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Δεν μπορεί χωρίς ουσιαστικά να προσφέρεις τίποτα στους δημότες να τους επιβαρύνεις οικονομικά 
4.Το κριτήρια του αμερόληπτου και της αντικειμενικότητας είναι το κλειδί .. .
Γιατί αν δεν σου το αναγνωρίσουν ο καθένας μετά λέει το δικό του ..
                                     Ηλίας Κοτρότσος 
                              Μηχανολόγος Μηχανικός
                                     ΒΕΛΟΥΤΣΑ

Σχόλια