Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Καλοκαιρινές Πολιτιστικές – Αθλητικές Εκδηλώσεις

Μετά από πολλές αλλαγές λόγο των προβλημάτων που προέκυψαν με τα συνεχιζόμενα και επιβαλλόμενα μέτρα για την μείωση της  εξάπλωση του κορονοϊού έχουμε  την μεγάλη χαρά να σας παρουσιάσουμε και φέτος, το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών-Αθλητικών  Εκδηλώσεων, που διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής  Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας επιδιώκοντας πέρα από την ψυχαγωγία να τονίσουν τη σημασία του πολιτισμού στη ζωή μας ως αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε....

 Συνεχίζει  και φέτος, η αλληλεγγύη  να συμπορεύεται με τον πολιτισμό και ο πολιτισμός με τον εθελοντισμό, προσδοκώντας να στείλουμε  μηνύματα  ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης, ελπίδας και αισιοδοξίας.
Σύμμαχος στις φετινές καλοκαιρινές πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Στην φετινή προσπάθεια δίπλα μας είναι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  που μαζί συνδιοργανώνουμε σημαντικές εκδηλώσεις .
Ήδη την Κυριακή 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη καλοκαιρινή αθλητική εκδήλωση του καλοκαιριού . Διοργανώθηκε και ολοκληρώθηκε με τεράστια  επιτυχία ο 3ος Λαϊκός Δρόμος Κατούνας.
Λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας οι εκδηλώσεις θα είναι λιγότερες από κάθε άλλη φορά εναρμονισμένες στις συνθήκες που έχουν προκύψει  μετά τα απαραίτητα μέτρα της κυβέρνησης λόγω του sars-COVID-19.
Οι περισσότερες φετινές εκδηλώσεις στηρίζονται σε συναυλίες – μουσικές παραστάσεις που θα γίνουν σε ανοιχτούς χώρους σε παραλίες και πλατείες μπροστά σε καφέ – εστιατόρια και μπαρ) με στόχο να ενισχυθεί και να τονωθεί η τοπική εστίαση και να μπορεί ο κόσμος με ασφάλεια να παρακολουθήσει όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδικές θεατρικές παραστάσεις και παιδικά δρώμενα.
 Θα πραγματοποιηθούν και τρείς θεατρικές παραστάσεις η πρώτη στο Κάστρο  της Βόνιτσας σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, η δεύτερη στην Πάλαιρο από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η Τρίτη στο Θέατρο Πλαγιάς στην θέση ‘Μύλος’.
  Από το  πρόγραμμα δεν  θα μπορούσαν να απουσιάσουν τα  παραδοσιακά χορευτικά δρώμενα . Είναι γνωστός άλλωστε ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας για τα ποιοτικά χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων που εδρεύουν στην περιοχή . Να τονίσουμε ότι στις εκδηλώσεις με τα χορευτικά θα παρθούν όλα τα  μέτρα ασφαλείας (καρέκλες σε απόσταση, χορευτικά με μαντήλια και γάντια -όπου χρειάζονται- και πριν αλλά και μετά την είσοδο τους οι χορευτές θα απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικά  που θα υπάρχουν στο χώρο ) .
Οι φετινές Βαρκαρόλες σε Βόνιτσα και Πάλαιρο ,θα πραγματοποιηθούν με την διαφορά ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στις βάρκες και χωρίς την πατροπαράδοτη γιορτή ψαριού . Στο τέλος της Βαρκαρόλας στην Πάλαιρο στις 5 Αυγούστου θα γίνει μουσική παράσταση  με τις Fortissimo στην παραλία Παλαίρου και στις 6 Αυγούστου στην Βόνιτσα μουσική παράσταση στην αρχή του χώρου του Φάρου της Βόνιτσας.
Στις 12 Αυγούστου στην  πλατεία του Δημαρχείου Βόνιτσας ,θα γίνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση  Για τα Δελφινάκια του Αμβρακικού. Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Joan  Gonzalo  του επιστήμονα που έχει μελετήσει την συμπεριφορά των δελφινιών του Αμβρακικού κόλπου .
 Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 4  Οκτωβρίου με τον 21ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο δρόμο .
 Σε όλες τις πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις.
 Όλες οι  πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με όλα τα μέτρα ασφαλείας  που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και αφορούν την προστασία όλων μας από την πανδημία του SARS-COVID-19.
 Σας προσκαλούμε να απολαύσετε στο έπακρο, το φετινό Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου μας ,να ξεφύγετε από τα άγχη της καθημερινότητας και να διασκεδάσετε! Καλό Καλοκαίρι!
agriniotimes.

Σχόλια