Αμεση απομάκρυνση Καλέμη μετά τα ρατσιστικά σχόλια κατά ΑντετοκούνμποΕΛΛΑΔΑ


Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού, ανέφερε η κ. Κεραμέως
Απομακρύνθηκε ο Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Παιδείας ύστερα από τα απαράδεκτα σχόλιά του σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο.  Όπως αναφέρεται απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.
Η κυρία Κεραμέως δήλωσε πως «καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα». 

Τι προηγήθηκε 

Όλα ξεκίνησαν από μία συνέντευξη του Greek Freak, στην οποία ο άσος του NBA δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, αναλύοντας τις δυσκολίες που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του στη χώρα μας. Στη σχετική ανάρτηση του «Πρώτου Θέματος», ο καθηγητής απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «μαϊμού», ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να αποκαλεί τον Έλληνα μπασκετμπολίστα «αράπη», χρησιμοποιώντας και άλλες χυδαίες εκφράσεις. Ο λογαριασμός από τον οποίο έγιναν τα εν λόγω προσβλητικά σχόλια έχει «κατέβει» από το Twitter. 
kalemis2.jpg
kalemis1.jpg

Παρέμβαση Κεραμέως

Άμεση έρευνα, διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη. Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε και η ίδια για το θέμα και έχει διατάξει να γίνει άμεσα έρευνα. Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.
Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής είχε αποσπαστεί στη θέση του υπεύθυνου εκπαίδευσης στη δομή της Μαλακάσας, με απόφαση της προηγούμενης ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σχόλια